Sport

2008.07.15. 10:22

Wittmann inkább a gyógyulást választotta a válogatott helyett

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, három pécsi férfikosaras, Grebenár Péter, Dénes Gábor és Wittmann Krisztián is meghívást kapott Mészáros Lajos válogatottjába.

F. Z.

A keret a tapolcai edzőtáborban kezdi meg a felkészülést az Eb-selejtezőkre, ahol Magyarország a legnehezebb csoportban van: Szerbia, Olaszország, Finnország és Bulgária ellenében kellene megőrizni az A-csoportos tagságot. Tegnap azonban kiderült: Wittmann Krisztián mégsem lesz ott a legjobbak között.

– Egyeztettem Sztojan Ivkoviccsal és Mészáros Lajossal, mielőtt meghoztam a döntést – mondta el lapunknak Wittmann. – Tagadhatatlan, hogy megtiszteltetés a válogatottban játszani, ám úgy vélem, most fontosabb, hogy teljesen egészséges legyek.

Mindazonáltal a pécsiek száma nem változott: a kerethirdetés óta ugyanis a PVSK-hoz igazolt Bencze Zoltán.
– Az, hogy három, illetve Wittmannal négy játékost is adunk a válogatottnak, egyértelműen azt mutatja: eredményes az a munka, amit végzünk – nyilatkozta Sztojan Ivkovics, a PVSK-Expo Center Pécs szakmai igazgatója. – Ráadásul most még azt sem mondhatja senki, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, hiszen most nem én küldtem ki a meghívókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!