Sport

2008.09.28. 15:09

Hazai pályán sem sikerült a pécsi vízilabdásoknak a bravúr

A tegnapi budapesti vereség után hazai pályán sem bírtak a pécsi vízilabdások az abszolút esélyes, olimpikonokkal vízbe szálló Honvéd csapata ellen, így utóbbi jutott a kupa elődöntőjébe.

Horváth László

A szokásosnál is több csinos nő foglalt helyet a lelátón. A hölgyek kitüntetett figyelme érthető volt, mert nem átlagos vízilabda-mérkőzést játszottak tegnap délelőtt Pécsett. A világ egyik legjobb pólócsapatának tartott T-Mobile-Honvéd vendégeskedett. Négy olimpiai bajnokkal jöttek, Molnár Tamás nyakába háromszor, Vári Attiláéba és Gergely Istvánéba kétszer, míg Székely Bulcsúéba egyszer akasztották nyári játékokon az aranyérmet. A Magyar Kupa-visszavágót a legjobb négy közé jutásért rendezték, szombaton a fővárosban, az első meccsen öt góllal győzött a T-Mobile-Honvéd, ezt a hátrányt kellett volna behozni. Nem sikerült, mivel itt is nyert és ezzel továbbjutott a sztárokkal teletűzdelt együttes.

Hazai vereség ide vagy oda, a közönség mégis jól szórakozott, mert ízelítőt kapott az igazi vízilabdázásból.

– Remek erőfelmérő volt mind a két meccs a szombati bajnoki rajt előtt. Reméljük, a bajnokságban már pontot vagy pontokat tudunk tőlük elcsenni – mondta a lefújás után Lukács Gergely, a pécsiek játékosa.

Csapattársa, Surányi László még nem szerepelhetett, mert sérült. – De hétfőn már vízbe szállhatok, lábtempókat végezhetek. Két hét múlva már teljes értékű munkát végezhetek. Ha pedig ez eltelik, akkor néhány napra rá már játszhatok is. Nagyon várom a visszatérést – jegyezte meg a könyökműtéten átesett pólós.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Nem történt csoda: a pécsieket kiejtette a kupából a Honvéd
[/caption]

Pécsi Vízmű PVSK-Füszért – T-Mobile-Honvéd 7-11 (3-4, 0-2, 2-3, 2-2)
Férfi vízilabda Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Pécs, 400 néző. V.: Németh, Kiszely. Pécsi Vízmű PVSK-Füszért: GÁRDONYI – Heinrich, Ágner, Kovács G. 1, Bereczki, CZIGÁNY 1, BÓBIS 3. Csere: Kollár, Hangody 2, Lukács G., de Blasio D., Jakab, Krizsán András. Edző: Ambrus Tamás. T-Mobile-Honvéd: GERGELY – IOSEP 2, SZIVÓS 4, Vári 1, Molnár 1, SZÉKELY 2, Vindisch 1. Csere: Matajsz, Bátori, Paján, Borsós. Edző: Vad Lajos.

Ambrus Tamás: – Picit elfáradtunk mára, de nagyon jó meccset vívtunk a Honvéddal. Nem éreztem, hogy alárendelt szerepelt játszottunk volna.
Vad Lajos: – Igazi csapatként működtünk. Tudták a játékosok, hogy Pécsett is ki kell szolgálni a közönséget.

Címkék#pecs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!