Sport

2008.09.11. 19:31

MiZo Pécs: jövő héten megjöhetnek az idegenlégiósok

Harmadik hete alapoz a MiZo Pécs 2010, de jövő hétvégén már edzőmeccseket játszik.

Horváth László

Azt nem lehet mondani, hogy sokan lennének. Négy felnőtt játékos (Mészáros Kornélia, Iványi Dalma, Török Szilvia, Heller Anita) és öt junior korú (Raksányi Krisztina, Ruppert Noémi, Ruják Nóra, Kopácsi Brigitta, Sara Krnjic) áll Fűzy Ákos vezetőedző rendelkezésére.

– Ennyien edzünk rendszeresen, de jövő héten már többen leszünk. Akkorra várható a válogatottak, Vajda Anna és Somogyi Andrea visszatérése, valamint a régi és új külföldiek bekapcsolódása.

Utóbbiaknál Kelly Mazzantéra és Graziane de Jésus Coelhóra gondolok, Nicole Ohlde csak januárban jön. Jelenleg a fizikai alapok megteremtése a cél, e tekintetben jó úton haladunk. Persze, a taktikai elemek begyakorlása sem marad el, és a technikára is odafigyelünk. Fiatal, formálható, jó hangulatú csapat van kialakulóban – jegyezte meg a szakvezető, aki jövő héten már az első előkészületi tornán, a bonyhádi Völgység-kupán vezényli a MiZo Pécs 2010-et.

Fűzy örül annak, hogy nincs újabb sérültje, bár még akad maródi. Heller együtt készül a többiekkel, de bizonyos gyakorlatokat kihagy, és csak később kaphat teljes terhelést. Sarok Nikolett csak egy hónap múlva kezd el futni, míg Vajda most a válogatottnál van, nem edz, csak rendszeresen játszik.

A hórihorgas, a 210 feletti (senki sem tudja igazán, milyen magas) szerb Zorana Todorovics próbajátékra Ceglédre ment, elképzelhető, hogy ott folytatja. Ha így lesz, elmondhatjuk róla: úgy távozott, hogy egy percet sem játszott se a felnőtt-, sem pedig a juniorbajnokságban.

Összeállt a műsoruk

Október elsején, szerdán kezdődik a női NB I., a MiZo Pécs 2010 az első fordulóban Szekszárdon lép pályára, a hazai bemutatkozó meccsét október 5-én a Győr ellen játssza. Az Euroliga október 16-án indul, az első ellenfél a spanyol Halcon Avenida lesz idehaza. Még idén a Krakkót, a Bourges-ot, a Besiktast és az Orenburgot láthatják a szurkolók Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!