Sport

2008.09.09. 09:13

Nyugdíjközeli pontgyáros Pécsen Jermaine Spivey személyében

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap, hogy újabb légióst igazolt a Pécsi VSK-Panthers férfi kosárlabdacsapata.

Fülöp Zoltán (DN)

Jermaine Spivey-t nagyon nem is kell bemutatni a sportág kedvelőinek. A játékos ugyanis három évet már kosarazott a magyar bajnokságban. A 2002-2003-as szezonban a Gunaras KC Dombóvár színeiben szerepelt, amelyben 22.5 pontos átlaggal, meccsenként öt lepattanóval és hat gólpasszal hívta fel magára a figyelmet. 2003-tól három idényen keresztül az Albacomp szerelését húzta magára, többek között Wittmann Krisztiánnal és Bencze Zoltánnal játszott együtt. (– Gyakorlatilag belőle éltem – mondta el lapunknak a center.) Első idényében 16,7, a másodikban 20,2, a harmadikban 17,5 pontot dobott átlagban. Az elmúlt két évben a finn KTP Basket Kotka csapatában játszott, mindkét idényében 16 pont felett termelt.

A 189 centiméter magas, 1-2-es poszton is bevethető, 1972-es születésű játékos egyéves szerződést kötött a klubbal.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A pécsi kosarasok legújabb szerzeménye (fotó: Laufer László)
[/caption]

– Viccesen azt is mondhatnám, hogy ismét egy nyugdíjközelit igazoltunk – nyilatkozta Sztojan Ivkovics, a pécsiek szakmai igazgatója. – Spivey leigazolásában két szempont volt meghatározó. Egyrészt számunkra is megfizethető kosaras, hiszen már nem fiatal. Másrészt éppen rutinja miatt tőle és Alekszicstől sokat tanulhatnak a fiatalok. A csapatunk játéka a keret átalakulásával nyilván más lesz, ám ebből a pécsi szurkolók csak profitálni fognak. Egyértelmű célunk a közönség maximális kiszolgálása.

Spivey igazolását pikánssá teszi, hogy még Albacompos idényében nem egy alkalommal került összetűzésbe az akkor még aktív játékos Ivkoviccsal. A szakmai igazgató felvetésünkre csak annyit reagált: ezeket a régi sérelmeket már mindenki elfeledte, és különben is, ő előbb-utóbb mindenkivel kibékül.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan szakosztályelnök elmondta: mivel lejárt a névszponzori szerződés az Expo Centerrel, az őszi bajnokságot a csapat Pécsi VSK-Panthers néven kezdi, de folynak a tárgyalások új névszponzorral, így lehet, hogy szezon közben változik majd a csapat neve.

Boszniai tornára utaznak Dénes Gáborék

Rangos szarajevói tornára utazik szeptember végén a pécsi csapat. A Mirza Delibasic-emléktornán az ellenfél a házigazdák mellett a Jugoplastika és az FMP Zeleznik Beograd lesz. – Tavaly nyáron a válogatott játszott a bosnyákokkal, ekkor kezdődött a kapcsolat – avatott be a részletekbe Sztojan Ivkovics. – Persze lehet, hogy az is szerepet játszott az invitálásunkba, hogy verhető ellenfélnek tartanak minket. Azon leszünk, hogy erre rácáfoljunk. A szakmai igazgató hozzátette: reményei szerint sokat profitálhatnak abból, hogy a nemzetközi kupákban is szereplő csapatokkal küzdenek majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!