Sport

2008.10.29. 22:37

Kemény mérkőzésre számíthatnak Iványiék

Bár a sűrű bajnoki és euroligás rohanásban nem ér rá napokig a következő ellenféllel foglalkozni, a MiZo Pécs 2010 női kosarasainak vezetőedzője, Fűzy Ákos természetesen alaposan felkészült a Wisla Can Pack Krakkóból.

K. Mayer András

– Több napot biztosan nem szánhatott a lengyel csapat feltérképezésére, de nyilván tisztában van azzal, hogy remek csapat érkezik Pécsre.
– Így van, láttam a két euroligás meccsük felvételét. Az első fordulóban hosszabbítás után nyertek az orosz Orenburg otthonában, aztán hazai pályán kikaptak a Bourges-tól. Nagyon jó egyéni képességekkel megáldott játékosokból álló csapat a krakkói, a kiemelkedő egyéniségek megállítása lesz az elsődleges feladatunk.

– Csapatként is jók a lengyelek? A MiZo ellen ugyanis nem biztos, hogy elég, ha valakinek remek játékosai vannak...
– Ezt nehéz megmondani a két meccs alapján. Az biztos, hogy játékosaik nagyon bíznak a tudásukban. Három-négy alapmozgás után egy egyre, vagy kettő kettőre bontják le a játékot, és máris elvállalják a dobást. Vagyis gyors támadások jellemzik őket, nagyon jó ritmusban kosaraznak. Az erősségük az, hogy nem egy emberre kell kihegyezniük a játékot, több lehetőségük is van.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A szerda esti edzésen a pécsi játékosok azokat a játékelemeket gyakorolták be, amelyekkel sikerrel szeretnék felvenni a versenyt a lengyelekkel
[/caption]– Éspedig? Kikre érdemes majd figyelniük a pécsi szurkolóknak?
– Magas poszton ott van a korábbi pécsi játékos, Tuvics, mellette a két lengyel válogatott, Kobryn és Wielebnowska okozhat sok fejtörést. Hátvéd és bedobóposzton is nagyon erősek, kiváló légiósokkal rendelkeznek, mint például a két amerikai, Holdsclaw és Canty, valamint a montenegrói Skerovics és a spanyol Fernandez.

– Magas posztokon a spanyol Halcon Avenida is elég sok problémát okozott csapatának, túl sokszor került közvetlen közelről a kosárba a labda. Most sem tűnik könnyebbnek a feladat.
– Igen, ez egy valós szakmai probléma, az edzéseken dolgozunk a kijavításán. A lengyel Kobryn kiválóan játszik a palánk alatt, de Holdsclaw és Canty betörései is rendkívül veszélyesek. A spanyolok ellen még nem volt területvédekezésünk, most viszont a védekezésváltásokkal megpróbáljuk megállítani őket.

– Nem lesz könnyű: a leendő vendégek a női Jordannel érkeznek.
– Chamique Holdsclaw huszonegy pontos átlaggal rendelkezik, nagyon komplett játékos, többféle módon támadja a kosarat: betörésekből, tempóból, pozícióból és hárompontosokból is eredményes. Különösen a tempói tetszetősek, valóban Michael Jordant idézik. Nekem is tetszik a játéka, nagyszerű kosarasnak tartom.

– Bármilyen jó is Holdsclaw, egyedül nem fogja megnyerni a meccset a Krakkónak. Itthon a MiZo Pécs 2010-nek kell nyernie, ha tovább akar jutni a csoportból.
– Persze, hazai pályán nyernünk kell. Nem mindegy ugyanis, hogy a két egyformán egy-egy győzelemmel és vereséggel álló csapat közül ki melyik irányba mozdul el. Mi szeretnénk a két győzelem felé elmozdulni. Az erőnlétünk rendben van, ám aggasztó, hogy Graziane és Vajda kisebb lábsérüléssel bajlódik, ami hátráltatta őket a heti edzésmunkában.

– A MiZónak nagy szerencséje van a szurkolóival: még akkor is kibandukolnának a meccsre, ha éppen ők bajlódnának lábsérüléssel.
– Megint olyan mérkőzés előtt állunk, amin nagy szükség lesz rájuk. A fanatizmusuknak, a szenvedélyességüknek át kell ragadnia a csapatra, úgy ismét nyerhetünk. Együtt mindig könnyebb!

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Iványi Dalma
[/caption]Kemény meccs, képzett lengyelek

– Nagyon jó csapat a Krakkó, kitűnő kosárlabdázókkal, akik rutinosak, tapasztaltak, egyénileg roppant képzettek. Szerintem kemény meccs lesz, mi a szurkolóink támogatásával mindenképpen győzelemre törünk. Az agresszív védekezésünkkel kizökkenthetjük őket megszokott játékukból, és ezzel meglephetjük őket.

 

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Vajda Anna
[/caption]Túl kell jutni a hullámvölgyeken

– Erős az ellenfél, de ha tudjuk az játszani, amit tudunk és ezt ráerőltetjük a lengyelekre, nyerhetünk. Remélem, hogy azokból a hullámvölgyekből, amelyek a mérkőzés velejárói, minél előbb ki tudunk jönni. Azt meg már meg sem említem, hogy a fantasztikus közönségünknek óriási szerepe lesz, győzelemre vezethet bennünket.

 

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Somogyi Andrea
[/caption]A játékunk egyre inkább fejlődik

– Az ellenfél kerete kiváló egyéni képességekkel rendelkező kosarasokból áll. Ennek ellenére legyőzhető a Krakkó, már csak azért is, mert a játékunk egyre fejlődik és mindinkább összeszokottá válik. A szurkolóink biztatása nélkül persze nem megy majd, de bizakodom a sikeres szereplésben.

 

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Mészáros Kornélia
[/caption]Jól felkészültünk az ellenfélből

– Nagyon félkészültünk belőlük, videón is kielemeztük, hogy mit tudnak. Kiváló játékosok, erősek, gyorsak. A jó védekezés az alapja mindennek, ezt kell megvalósítanunk. Vigyáznunk kell a lepattanókra és végig nagyon kell koncentrálnunk. A közönség velünk lesz, ez doppingol bennünket.

 

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Raksányi Krisztina
[/caption]Látványos kosárlabdára számítok

– Izgalmas és látványos mérkőzésre számítok. Agresszívan védekezünk, és jól dobó játékosaink vannak, ez ad reményt arra, hogy győzzünk. Nekem a védekezésben nagy szerepem lesz, és azt is elvárják tőlem, hogy egyre ponterősebb legyek. Bízom benne, hogy segíteni tudom majd csütörtök este a csapatomat.

 

 

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Heller Anita
[/caption]Szeretnek betörni a palánk alá

– A lengyelek többféle szerkezetben tudnak játszani, már csak azért is nehéz kosarazni ellenük. De mi felkészültünk belőlük, különösebb meglepetés nem érhet bennünket. Szeretnek betörni a palánk alá, ezt kell megakadályozni. Kiosztottuk az embereiket, a nagyon veszélyes Holdsclawra Mészárosnak és Somogyinak kell odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!