Sport

2008.12.02. 12:02

A jövő megalapozása a legújabb cél a kosárlabda utánpótlásban

Az előző szezonban bajnoki címet ünnepelhetett az első osztályú pécsi férfi kosárcsapat utánpótlásgárdája. Halmai Gábor tanítványai akkor a lejátszott huszonhét meccsből huszonhatot megnyertek. Idén borúsabb a kép: eddig mindössze háromszor nyert a gárda.

F. Z.

A tréner szerint azonban ez nem meglepetés.
– Az utánpótláscsapatok sajátossága, hogy évente változik a keret – nyilatkozta lapunknak Halmai Gábor. – A tavalyiak közül mindössze hárman, Lepsényi Ádám, Kovács Péter és Eilingsfeld János maradt nálunk, ráadásul utóbbit a közelmúltban műteni kellett.

Az edző szerint az új csapatnak egyszerűbb céljai vannak: a lehetőségekhez képest helytállni és megalapozni a jövő keretét.

– Éppen ezért a következő találkozókon négy tehetséges kosarast is felhozok a kadett korosztályból. Bennük ugyanis még látom azt a tüzet, ami talán kiveszett néhány idősebb játékosból.

Halmai helyzetét nehezíti, hogy bár egy héten négy edzésük van, mindössze egyszer-kétszer tud az egész csapat együtt készülni.
– Persze örömteli, hogy valakit az élvonalban vagy éppen a másodosztályban is foglalkoztatnak, de a csapatjáték csiszolását azért ez erősen megnehezíti.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!