Sport

2009.01.08. 10:39

Egyik csapatnál a pénz, a másiknál a játékos hiányzik

Csak március első hétvégéjén kezdődik a tavaszi idény, de a megyei I-es és I. B-s focicsapatok közül néhánynál aggodalommal várják a folytatást.

Horváth László

A félsz oka elsősorban a pénztelenség, nem tudni, ki tudják-e húzni a bajnokság végéig. Sőt, olyan csapat is akad, amely esetleg el sem indul. Ez pedig a Baksa.

– Négy játékossal tárgyalunk. Nem tudom, az újak mennyire merítik ki a keretet, ettől függ az edző személye is. Ha nem sikerülne megállapodnunk a futballistákkal, akkor visszalépünk. Pedig anyagilag nem állunk anynyira rosszul, azonban a legnagyobb gond az, hogy a labdarúgók ősszel nem jártak edzésre, közülük néhányan még meccsre sem akartak menni. Félő, hogy tavasszal sem lenne másképp. Guzsvány János nem szeretné folytatni a kispadon, ha nem szűnünk meg, akkor elképzelhető, hogy az edzői poszton visszatérünk Fazakas Andráshoz – hallottuk Bencsik István baksai sportköri elnöktől.

A Baksa utolsó előtti a megyei I. B-ben, csak a tizennégyből tizennégy vereséggel rendelkező Egerágot előzi meg.

– Tisztában voltunk azzal, hogy gyengén szerepelünk majd őszszel, mivel a 19-es keretünkből 18-an elmentek. Négy-öt új focistát mindenképpen igazolunk, mert nem akarunk kiesni – mondta ifj. Kontár Kornél egerági szakosztály-vezetőségi tag.

Ha valahol biztos az anyagi háttér, akkor a Pogány-Tamkó Transnál. A megyei I-ben ugyan csak negyedikek, azonban elsők szeretnének lenni. Sportköri elnökük, Arany Csaba úgy véli, el is vállalnák az NB III-at, ám csak akkor, ha bajnokként jutnának fel. Ennek érdekében a téli szünetben több meghatározó labdarúgót igazolnak, náluk folytatja többek között Németh Zsolt Barcsról, Benkovics Gábor (előtte Ausztriában játszott), Kovácsevics Árpád kapus és talán Horváth Gyula (Kaposvölgye) is.

A PTE-PEAC-nál nem elég, hogy gyenge őszt produkáltak (utolsó előttiek), az is baj, hogy nincs pénz. Vagy legalábbis eddig nem volt. Georgiu Grigorisz szakosztályelnök szerint ígéretek vannak, az egyetem vezetői a szavukat adták, hogy más lesz a helyzet tavasszal, mint amilyen eddig volt. Kérdés persze, hogy így lesz-e.

A Baranya Megyei Labdarúgó Szövetségben megtudtuk, hogy öt megyei I-es, illetve I. B-s gárda őszről a játékvezetői díjjal tartozik nekik, átlagban 100 ezer forinttal. Ezek január 10-ig pótlólag még fizethetnek, ha nem teszik, fegyelmi eljárás indul ellenük. Csapatneveket egyelőre nem közöltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!