Sport

2009.01.31. 12:04

Visszavágna a Dombóvárnak a Panthers

Visszavágóra készül szombat este a Dombóvár ellen a pécsi NB I-es férfi kosárcsapat, miután ősszel vereséget szenvedtek a tolnaiaktól. A meccset a helyszínről közvetítjük.

F. Z.

Van törlesztenivalója a dombóvári férfi kosárlabdacsapattal szemben a Pécsi VSK-PannonPowernek. A tolnaiak ugyanis még az ősszel 80-76-ra győzték le az NB I-ben Wittmannékat. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy azon a meccsen a pécsi csapatból szinte senkinek nem ment a játék. Így látja ezt Grebenár Péter, a csapat válogatott magasbedobója is:

– Akkor idény eleji volt a formánk, vagyis „idényelejibb” mint az övék. Azóta viszont nagyon jól összeálltunk, támadásban és védekezésben is jobbak vagyunk. Szerintem nyerni fogunk, és legfeljebb arra kell figyelnünk, hogy az egymás elleni eredményünk is jobb legyen, azaz legalább öt ponttal verjük őket.

A dombóváriak egyik legjobb játékosa Anthony Dill, akivel Grebenár a pályán is gyakran találkozhat majd. – Ő egy erőszakos, masszív center, ráadásul jól lepattanózik, és kintről is veszélyes. Azért azt hiszem, néhányszor beforgatom majd – tette hozzá Grebenár. Talán rögtön a meccs elején – az utóbbi időben ugyanis a legelső pécsi támadást rendre Grebenár fejezi be. – Valóban van egy olyan akciónk, amelyben én vagyok a befejező, és gyakran szoktuk ezt a meccs első periódusaiban bevetni. A találkozók nagy többségén ráadásul szerencsét is hozott, szóval lehet, hogy most is én dobom az első két pontot. De akkor se leszek szomorú, ha később kerül csak fel a nevem a táblára, a pontszerzők közé – mondta el lapunknak a kosaras.

A Pécsi VSK-PannonPower a legutóbbi öt találkozóját megnyerte, míg a Dombóvárnál ez a mérleg három vereség és csak két győzelem.

A mérkőzést este hattól a helyszínről közvetítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!