Sport

2009.02.12. 20:19

Sopronban nyertek a férfi kosarasok

Az Albacomp Kaposváron, a Pécs pedig Sopronban győzött az Uniqa férfi kosárlabda NB I csütörtöki játéknapján.

BAMA

Soproni sÖrdögök – Pécsi VSK-PannonPower 64-73 (17-20, 23-11, 6-22, 18-20)

Férfi kosárlabda NB I. Soproni sÖrdögök: BROOKS 24/12, CRUZ 11/3, Dies 6, Körtvélyesi 5/3, Couisnard 7/3. Cs.: csorvási 2, Veszetrgom 7, Boldoizsár 2. Vezetőedző: Meszlényi Róbert. Pécsi VSK-PannonPower: KELLEY 18/6, Wittmann 9, Dénes 5/3, Tóth N., Czigler 2. Cs.: Bencze 5, Grebenár 4, KAPOV 11/9, ALEKSZICS 19/15. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

A pécsi csapat az első félidőben nem találta a játék ritmusát, el is húztak hazaiak, de a mérkőzés szerencsére még messze nem dőlt el: a nagyszünet után egy 16-1-es rohammal rukkoltak ki Sztojan Ivkovics tanítványai, s erre már nem tudtak felelni a vendéglátók. A baranyaiak közül ezen a találkozón elsősorban az idegenlégiósok remekeltek: Kelley, Alekszics és Kapov együttesen a pécsi csapat pontjainak kétharmadát dobta.

Az idény második felét jó pozícióból várhatják Dénesék


A férfi kosárlabda-bajnokság sajátossága, hogy a pécsiek csupán tegnap, a Sopron ellen játszották le az első forduló revansát, azaz elvileg most kezdődött csak a második kör. De csak elvileg.

A Pécsi VSK-PannonPower gárdája ugyanis már januárban letudott két visszavágót: előbb a Paks, majd a Dombóvár ellen. Ráadásul a visszavágás szó szerint értendő, Dénesék ugyanis mindkét csapatot megverték, ráadásul nagyobb pontkülönbséggel, mint ahánnyal korábban kikaptak. Ennek a végső sorrend kialakulásánál lehet jelentősége – pontegyenlőség esetén az a csapat áll majd feljebb a tabellán, amelyiknek jobb az egymás elleni kosáraránya. Addig viszont még nagyon sokat kell aludni, azaz nagyon még nem érdemes tervezgetni. Így látja ezt Dénes Gábor is: a válogatott bedobó az egyik legrégebbi pécsi, így félidei összegzésre is kértük.

– Őszinte leszek: én nehezen tudok különbséget tenni az idényeim között. Mindegyikben jól éreztem ugyanis magam – nyilatkozta lapunknak a játékos. – Igaz, azt el kell ismernem: idén még a korábbiaknál is sűrűbb a mezőny, egy-egy győzelem vagy vereség akár két-három hely elmozdulást is jelenthet a tabellán. Szerencsére nekünk eddig inkább az előbbi volt osztályrészünk, ezért is állunk most a harmadik helyen. A felkészülési időszakunk jól sikerült, szóval a sok gyakorlásnak és nem a szerencsének köszönhető, hogy dobogósak vagyunk.

A csapathoz nyáron igazolt a Szolnokkal bajnoki címet szerző amerikai kosaras, Thomas Kelley. A meccset eldöntő dobások mestere azóta bebizonyította: sok idő nem kell a beilleszkedéshez, ha az ember tudja, mit játszik a csapata. Kelley Déneshez hasonló véleményt fogalmazott meg.

– Amikor ideszerződtem, már voltak elképzeléseim a pécsi csapatról. A félreértések elkerülése végett: jó elképzeléseim – mondta nevetve az irányító. – A szép sorozatunk kulcsa szerintem az is, hogy minden ellenfelünkből nagyon komolyan felkészülünk: sokat videózunk, elemezzük a támadásukat, védekezésüket. A másik pedig a remek hangulat: nagyon jó srácokkal dolgozom együtt, akikkel igazán nagy célokat tűzhetünk magunk elé.

Eredmények:

Soproni sÖrdögök - Pécsi VSK-PANNONPOWER 64-73 (17-20, 23-11, 6-22,  18-20)
Kaposvári KK-Albacomp 80-82 (23-23, 20-18, 15-14, 22-27)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!