Sport

2009.03.16. 20:12

Dénes Gábor válla is megsérült a szombati meccsen

Ne szépítsük: tragikusan játszva kapott ki a Kecskeméttől a pécsi férfi kosárlabdacsapat szombaton. A szakmai igazgató szerint azonban nincs szó válságról.

Fülöp Zoltán

Honlapunkon a hétvégi, Kecskemét elleni mérkőzés óta szép számmal gyűlnek a hozzászólások. A fórumozók egy része elégedetlenségének ad hangot („Elnézést, hogy feltételezni merészelte a szurkolók fele, hogy itten bunda történt! Kellett a Kecskemétnek a biztos 8 közé jutáshoz ez a győzelem”, „Szolnok – Pécs – Kecskemét: igazi Bermuda-háromszög. Mindenki már számol a 8-ért ez biztos! Kár, hogy nem a csapat érdeke számít!”), másik része védi a gárdát („akik látták a meccset, azok tudják, hogy kizárható a bunda”, „aki ismeri Ivkovicsot, vagy Mátét akár csak egy kicsit is, az pontosan tudja, hogy bundát emlegetni eszeveszett nagy baromság”). A Pécsi VSK-PannonPower szakmai igazgatója ennél egyszerűbben fogalmaz:

– Őszintén szólva nem szoktam foglalkozni a névtelenül írogatókkal, de most szívesen megkérdezném tőlük: miért lett volna nekünk érdekünk a vereség? A Kecskemét is és mi is azért küzdünk, hogy minél jobb helyen álljunk a rájátszás kezdetekor – azaz lehetőség szerint az első négyben, hogy a pályaelőny az elején biztosítva legyen.

Sztojan Ivkovics hozzátette: meglehet, hogy a pécsi csapat ott „rontotta el”, hogy túl jól játszott az utóbbi időben, s ezért most már lassan az az elvárás, hogy mindenkit legyőzzenek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ivkovics szerint az elsődleges cél, a legjobb négy közé kerülés a Kecskemét elleni vereség ellenére is elérhető
[/caption]

– Elég a tabellára pillantani, és azonnal látszik: nagyon kiegyenlített a bajnokság. Jellemző, hogy például három korábbi bajnokcsapat, a Szolnok, a Zalaegerszeg és a Körmend is azért küzd, hogy a nyolcban végezzen. Gondok vannak, ez tény, hiszen nem szoktunk kétszer egymás után kikapni, de válságról szó sincsen.

A szombati vereség krónikájához tartozik, hogy a meccsen nem volt egészséges Dragan Alekszics (ezzel is magyarázható, hogy a szerb játékos tizenkét dobásából mindössze egy volt eredményes), valamint megsérült Dénes Gábor. A válogatott bedobónak a válla húzódott meg, tegnap volt orvosnál.

– Most csak megröntgeneztek, kedden jön a további vizsgálat – mondta el lapunknak hétfőn, késő este a kosárlabdázó. – A sérülésem a tavalyira hasonlít: akkor a bajnokság végén és a rájátszásban is kicsit „kacskakezű” voltam, és ez bizony a dobóteljesítményemen is látszott. Most nagyon remélem, nem kell emiatt meccset kihagynom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!