Sport

2009.03.21. 11:32

Szuperrangadót játszik a PVSK a Falcóval

Igazi csúcsrangadót játszik ma este hat órától a Pécsi VSK-Pannonpower csapata a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A jelenleg második helyen álló férfi kosarasok ugyanis a negyedik helyezett Falcóval játszanak.

Fülöp Z.

Ősszel, Szombathelyen már huszonegy ponttal is vezetett a PVSK, ám felzárkóztak a hazaiak, s a legvégén Kálmán László, a hazaiak rutinos irányítója értékesítette mindkét büntetőjét, amely egyben a Falco győzelmét jelentette. Már csak ezért is jó lenne visszavágni a sárga-feketéknek. Így látja ezt Dénes Gábor, a pécsiek bedobója is:

– Ugyan Sárváron születtem, de kosaras pályafutásomat a Falcóban kezdtem, játszottam az összes korosztályos csapatban, s végül néhány évet a felnőttek között is – mondta el lapunknak a játékos. – Így aztán nekem mindig különleges a Szombathely elleni meccs. Az őszi találkozón mi is jól játszottunk, de a végén a hazaiak extázisban kosaraztak, és így egy ponttal nyerni tudtak. Nagyon örülnék, ha most nálunk lenne az előny a végén. Azt se bánom, ha csak kétpontos.

Dénes Gábor játéka ugyanakkor még kérdéses: a kosaras még múlt szombaton, a Kecskemét elleni találkozón sérült meg. Szerdán nem is lépett pályára Nyíregyházán, otthon pihent. Vagyis inkább idegeskedett.

– Szörnyű élmény volt: a számítógép előtt, az online közvetítést nézve követtem az eseményeket – és minden tiszteletem azoké a szurkolóké, akik hétről hétre ezt csinálják. Azt hittem ugyanis, hogy megőrülök: a gép előtt ülve teljesen tehetetlen az ember, csak várja, hogy frissüljön az eredmény, és rágja a körmét. Nagyon kemény volt, nem szeretném újraélni. Remélem, jó ideig nem is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!