Sport

2009.07.12. 09:16

A kosárlabda azért nem marad ki Heller Anita életéből

Heller Anita már nem játszik, de így is boldog. Leállamvizsgázott, a fővárosban dolgozik, élvezi a jelenlegi helyzetét.

Horváth László

Rég nem hallottunk róla. Ami annak is betudható, hogy Heller Anita (27) Budapestre költözött, és befejezte sportolói pályafutását. És nem elsősorban azért, mert 2007 decemberében a Vasas-csata elleni bajnokin súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást szenvedett. Abból felépült a kosárlabdázó, csaknem egy év után visszatért a parkettre, majd idén januárban klubjával, a MiZo Pécs 2010-zel közösen úgy döntött, hogy időszakosan szünetelteti sportolói szerződését, mivel sérülése miatt nem tudott százszázalékosan edzeni.

Az akkor kiadott hivatalos közlemény szerint erre a lépésre Heller kérésére került sor, eredetileg 2010-ig érvényes megállapodása volt a pécsi csapattal. Korábban megfordult a Zala Volánban, Szolnokon, és pattogtatott Amerikában is, a Florida State Universitynél (Iványi Dalma is ott tanult).

– Szerencsére teljesen felgyógyultam, a visszavonulásomat így nem tudom és nem is akarom a sérülésre fogni – mondta a játékos. – Az eddigi életemet a sportolás tette ki, de megváltozott a helyzet. Leállamvizsgáztam, a fővárosban a bankszektorban helyezkedtem el, és rájöttem, hogy a kosarazáson kívül érdekelnek a világ más dolgai is. Amellett persze lejárok még kosarazni az amatőrök közé, rendszeresen futok is, szeptemberben el akarok indulni a félmaratonin. Élvezem a jelenlegi állapotot, úgy érzem, jó döntést hoztam. Még ha az első hét eléggé nehéz is volt.

Hellert hívták NB I-es csapatok is, de mindenkinek nemet mondott. A kosárlabda azért nem marad ki az életéből, hiszen barátja Thomas Kelley, aki Pécsett is játszott.

– Ezek után érthető, hogy az érdeklődésem a női kosárlabdáról áttevődött a férfire – jegyezte meg Heller. – Otthon szeretünk beszélgetni a sportágról, jó, hogy benne vagyok a kosarasok világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!