Sport

2010.01.03. 11:01

Lepsényi Ádám hétről hétre két csapatban is bizonyíthat

A pécsi férfi kosárlabdacsapat fiatal játékosa néha egy héten két meccset is játszik.

F.Z.

Aki figyelmesen olvassa lapunkat, hétről hétre két csapat öszszeállításában is találkozhat Lepsényi Ádám nevével: a fiatal kosaras ugyanis az élvonalbeli PVSK-Pannonpower mellett a másodosztályban szereplő Ceragem-Kozármisleny SE színeiben is pályára lép. Vagyis pontosítsunk: inkább ott lép pályára.

– Tény, hogy a pécsi csapatnál lényegesen kevesebbet játszom, de nincs ezzel semmi probléma, hiszen fiatal vagyok még, hozzá kell erősödnöm az élvonalhoz – mondja szerényen a kosaras.

Lepsényi valóban fiatal, hiszen még csak tizennyolc éves, ám már régóta a magyar kosárlabda egyik nagy tehetségének tartják. Megfordult az összes korosztályos válogatottban, s az utánpótláscsapatok tagjaként sok sikerélményben volt már része. A pécsi felnőtt csapatban azonban egyelőre csupán néhány percet játszott – a másodosztályú csapatnál viszont a gárda egyik legjobbja.

– Szeretek Kozármislenyben kosarazni, bár az is tény, hogy nem tudok minden meccsen ott lenni, hiszen a pécsi csapat mindenképpen elsőbbséget élvez – árnyalja a képet Lepsényi. – Eddig a PVSK-s trénereim mindegyike helyeselte ezt a kettős játékot, azaz hogy pénteken vagy vasárnap a Kozármisleny, szombaton pedig a Pécs mezében játszom. Mostani edzőnk, Ivica Mavrenski azt mondta: a meccs a legjobb edzés, azaz ha nekünk nincs éppen akkor mérkőzésünk, menjek nyugodtan Mislenybe, és próbáljak minél jobban kosarazni.

A másodosztályban szereplő kosárcsapatnál Lepsényi Ádám azzal a Zalay Zoltánnal dolgozik együtt, aki már évek óta figyelemmel kíséri a kosaras pályafutását.
– Ennek a közös munkának is köszönhető, hogy nem kell idegeskednem egy-egy mérkőzés előtt. Zalay Zoltán ugyanis nagyon gyorsan el tudja magyarázni mind a védekezési, mind a támadási variációkat, amire azért van szükségem, mert hét közben nem tudok velük tréningezni. Így viszont nincs probléma: megmondják, mit játszunk, és felőlem már kezdődhet is a meccs. A pályán pedig már mindegy, hogy első vagy másodosztályú csapatban centert kell fognom, vagy éppen átdobnom – a lényeg, hogy sikerüljön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!