Sport

2010.04.13. 17:26

Jakabos Zsuzsanna négy éremmel térhetett haza

Remekül szerepeltek a pécsi úszók a Budapest Bajnokságon: a két egyesület négy versenyzője összesen kilenc érmet szerzett.

F. Z.

A felsorolást illik Jakabos Zsuzsannával kezdeni: az ANK Úszóklub versenyzője összesen négy éremmel térhetett haza.

– Leginkább az 50 mellen szerzett aranyomnak örülök, de a többi érem (ezüst 100 háton, bronz 50 pillangón és 100 gyorson) is bekerül a vitrinbe – mondta el lapunknak a fiatal úszó. – A legerősebb számomat, a vegyest most kihagytam, jövő hétvégén egy spanyolországi versenyen indulok, s a formámat úgy időzítettük, hogy akkor legyen a csúcson.

Jakabos éremhalmozása mellett legalább ilyen örömteli a három másik pécsi helyezései. A PVSE-s Bodor Richárd újra megmutatta, hogy mellúszásban még mindig a legjobbak között van: az ötvenet megnyerte, a százon pedig a második helyen végzett. Csapattársa, a korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartott Biczó Bence szintén egy arannyal (200 pillangó) és egy ezüsttel (100 mell) zárt – utóbbi távon csupán Cseh László előzte meg. Lengyel Anna 1500 gyorson elért harmadik helyen a meglepetés kategóriájába sorolható – ám egyben remek bizonyíték arra, hogy a hoszszabb távokon is vannak tehetséges pécsi úszók.  

Ezek is érdekelhetik