Sport

2010.07.18. 17:44

Michelisz újabb sikere a túraautó-vb-n

Michelisz Norbert kiegyensúlyozott autózással egy tizedik és egy hetedik helyet szerzett a túraautó világbajnokság (WTCC) angliai versenyhétvégéjén, így ismét az élre állt az újoncok között, az összetett ponttáblán pedig feljött a tizedik helyre.

K. Mayer András

A 14 körös első verseny gördülőrajtját követően Michelisz megőrizte nyolcadik helyét, míg az élen Muller, Huff és Menu autózott. A hatodik körben nagy csatát vívott Farfus-szal a nyolcadik pozícióért, s ebből a himesházi pilóta jött ki rosszul, hiszen Farfus mellett Priaulx is megelőzte. Miután Bueno autója kigyulladt, behívták a biztonsági autót és 16 körösre módosították a versenyt, amelyet végül Michelisz tizedikként fejezett be, egy pontot szerezve. Ezzel ráadásul ismét a legjobb újonc lett.

A 14 körös második futam állórajtjánál két BMW is lesodródott a pályáról, míg a Zengő-Dension Team tehetséges pilótája jól kapta el a startot, és az első körben meg is előzte Monteirót. A harmadik körre a hetedik helyre jött fel, s bár a verseny utolsó körében Farfus támadni kezdte, remek védekezéssel meg tudta őrizni pozícióját. Ezzel Michelisz Norbert újabb hat pontot szerzett, összetettben feljött a tizedik helyre, s átvette a vezetést az újoncok számára rendezett különbaj-nokságban.

A túraautó világbajnokság egyetlen magyar pilótáját a helyszínen értük utol, s ő készségesen értékelte a versenyt lapunk számára.

– Az első futamon kis szerencsével benne lehettem volna az első nyolcban, de a nyolcadik helyről rajtolva, és tudva azt, hogy mögöttem két gyári BMW van, sejtettem, hogy ez nem lesz könnyű – mondta a SEAT Leonnal versenyző Michelisz Norbert. – Nem is sikerült, tizedikként értem célba. A második futamon a tizedik helyről indultam, jól sikerült az állórajt, előbb egyet, aztán még két pozíciót javítottam, így végül hetedik lettem.

Ahhoz képest, hogy a szabadedzéseken egészen rossz időeredményeket produkált az autó, nem is rossz, jegyezzük meg.

– Főtt is a fejem miatta! Sajnos minden versenyen nagyon mélyről kell kezdenünk, most is össze-vissza ment az autó, aztán az időmérőre már sokkal jobb lett. Ilyenkor persze mindig elégedetlen vagyok, pedig elégedettnek kellene lennem, hiszen újabb világbajnoki pontokat szereztem, és átvettem a vezetést az újoncok versenyében is – beszélt egy kicsit lelkiállapotáról is a himesházi autóversenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!