Sport

2010.08.04. 16:05

Lábtenisz: külföldi világbajnokok is jönnek

Rangos nemzetközi lábtenisztorna lesz szombaton a baranyai megyeszékhelyen. Tizedszer rendezik meg a tornát.

H. L.

A volt DÉDÁSZ-sporttelepen reggel 9-től öt csapat (románok, szlovákok, magyarok) részvételével válogatott tornát rendeznek, négy kategóriában (meghívásos apa-fiú, szenior 45-60 év között és 60 fölött, valamint amatőr) pedig egyéni, illetve páros bajnokságra is sor kerül.

– A profiknál a mezőnyben világ- és Európa-bajnokok is találhatók, így például a román Florin Purice és a szlovák Marian Zigala, valamint a tavaly az év legjobb lábteniszezőjének megválasztott Jan Brutovski szintén Szlovákiából – hallottuk Nagy Norbert főszervezőtől, aki Misángyi Lajossal együtt sokat tett azért, hogy az immáron tizedik alkalommal sorra kerülő tornára ilyen neves külföldi sportolók is eljöjjenek. Nagy Norbert a junior válogatott pályaedzője is, míg fia, a még ifjúsági korú Máté nagy hazai tehetsége a sportágnak.

A rendezők a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva az idei AutóCity-kupán három ország képviseletében körülbelül 150 résztvevőre számítanak. Indul a tavalyi isztambuli Európa-bajnokságon harmadik magyar felnőtt válogatott, és ennek a közvetlen utánpótlását jelentő junior gárda is, amely 2009-ben korosztályos Eb-t nyert.  

 

Ezek is érdekelhetik