Sport

2010.10.16. 08:20

206 centis óriás a pécsi férfi kosarasoknál

Hazai közönség előtt ma este játszik először ebben az idényben a PVSK-Pannonpower férfi kosárcsapata. A találkozón az új center is bemutatkozik.

Fülöp Zoltán

Amikor az idei bajnokság sorsolása elkészült, sokan úgy vélték, rögtön az elején beleszaladhat néhány méretes zakóba a pécsi férfi kosárlabdacsapat – az első fordulóban ugyanis a Szolnok volt az ellenfél, a másodikban pedig a Paks vár a PVSK-ra. Nos, azóta az alföldi gárdával már le is zavarta a meccset a Pécs, s bár vereség lett a vége (92-77-re hozta a hazai találkozót az Olaj), szégyenkeznie azért nem kell Ivica Mavrenski csapatának. Különösen igaz ez Eilingsfeld Jánosra: a pécsiek magasbedobója huszonegy pontot dobott a bajnokság nagy esélyesének.

– Jól ment a játék, kétségtelen – mondta el lapunknak a fiatal kosaras. – De valójában vajmi keveset ért a huszonegy pontom, hiszen kikaptunk. Jobb lett volna, ha nyerünk, és én mondjuk megállok… húsznál. De viccet félretéve, nagyon jó csapat a Szolnok: a harmadik negyedben visszajöttünk a meccsbe, de bevágtak három hármast, és már el is úszott a hajó. Az Atom elleni meccs azonban egészen más történet lesz.

Bizony, a Paks elleni csata más lesz. A Tolna megyei gárda az első fordulóban a Szegedet győzte le, ám korántsem parádés játékkal, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a ma este hatkor kezdődő találkozó sem lefutott. A korábbi évekkel ellentétben ugyanis a Paksot ezúttal nem emlegetik a bajnokesélyesek között. Komoly problémát jelenthet viszont, hogy legutóbb a paksiak centere, Sales lett a mérkőzés legjobbja – huszonkilenc szerzett pontja már önmagában is figyelemre méltó, de érdemes megjegyezni, hogy mindezt úgy érte el, hogy egyetlen dobást sem hibázott el.

– Azért azt erősen kétlem, hogy ellenünk is hasonló százalékkal dobna – tette hozzá Eilingsfeld János. – Az azonban biztos, hogy az ő levédekezése kulcskérdés lesz a meccsen.

Ebben pedig fontos szerephez juthat a pécsiek új igazolása, Benson Egemonye. A 206 centi, 106 kilós játékos Nigériában született, de már jó ideje Amerikában él. A tavalyi szezonját a törökországi Optimum TED Kolejliler Ankarában töltötte, itt 20 mérkőzésen 14,7 pontot, 11,1 lepattanót és 1,8 blokkot átlagolt. Benson Egemonye az idei szezont Belgiumban kezdte meg, azonban most a több játéklehetőség reményében Pécsre igazolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!