Sport

2010.12.29. 17:38

Győzelmek, nagy meccsek, búcsúk

Szenzációs győzelmek, mint például a Pécs 2010 magyar bajnoki és kupaaranya, felejthetetlen meccsek, mint az Uniqa-PVSE bajnokija az MKB Veszprém ellen, és persze néhány fájó búcsú, mint Fűzy Ákos, Ivica Mavrenski és Ambrus Tamás távozása – emlékképek 2010-ből.

K. Mayer András

Nem kérdéses, az év legnagyobb győzelmeit ismét a Pécs 2010 kosarashölgyei aratták. A csapat mellett évek óta kitartó szurkolóknak idén is volt mit ünnepelniük, a Fűzy Ákos, Zseljko Djokics irányította együttes némi meglepetésre mindent megnyert itthon: a Magyar Kupa-elsőség és a magyar bajnoki cím megszerzése is össznépi bulit gerjesztett a Széchenyi téren.

Megnyerni egy bajnokságot sohasem könnyű. Megismételni még nehezebb. Az Uniqa-PVSE férfi kézilabdázóinak sikerült ez a bravúr, ezért kalapot lehet emelni Danyi Gábor csapata előtt. Amely így feljutott az élvonalba, s ennek köszönhetően december közepén „elhozta” ide a világ egyik legjobb gárdáját, az MKB Veszprémet, megtöltve ezzel a Lauber Dezső Sportcsarnokot – sokaknak jelentett ez felejthetetlen élményt.

A labdarúgóknál még várunk a nagy sikerre, de talán éppen az elmúlt ősszel alapozták meg a bajnoki cím elhódítását. A PMFC itthon megverte a nagy rivális Gyirmótot, a B-közép is megbékélt és visszatért a lelátóra, vagyis szép tavaszuk lehet a piros-feketéknek. Kozármislenyben ellenben inkább forró tavaszra lehet számítani – elfogyott a pénz, nagyon nehéz lesz bentmaradni.

Sajnos néhány edzőtől el kellett búcsúzni 2010-ben. A sikerek csúcsán, vagyis mondhatni a legjobbkor távozott Fűzy Ákos a női kosarasoktól, a Pécsi Vízmű PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapatát az örök szerelem, a Ferencváros hívása miatt hagyta el többéves munka után Ambrus Tamás, míg nem önként intett búcsút a PMFC-nek a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter, valamint a PVSK-Pannonpower férfi kosarasainak a szerb tréner, Ivica Mavrenski.

Az egyéni sportolók ismét rengeteg országos bajnoki címet söpörtek be, és néhányan a nemzetközi porondon is hangos sikert arattak (mint például a két úszó, Jakabos Zsuzsanna és Biczó Bence), vagyis volt mit ünnepelni az eltelt egy év során.

Legyen így 2011-ben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!