Sport

2011.02.03. 20:42

Euroliga: nagy csata lesz az egyenlítésért

Pénteken este nem háromezer kék pólós, hanem háromezer fehér pólós előtt küzd majd a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata az Euroliga nyolcaddöntőjében, a hazai pálya pedig akár egyenlítést is érhet. Akkor pedig jöhetne a mindent eldöntő harmadik csata Salamancában.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Csütörtökön a fél tizenegykor kezdődő videózáson, az azt követő edzésen, majd a délutáni gyakorláson is a Halcon Avenida elleni taktikát sulykolta Iványiékba a Zseljko Djokics, Imreh Ajtony edzőpáros. Ha kellett, kétszer, háromszor, tízszer ismételtek egy támadási vagy védekezési variációt, reméljük, nem hiába – a pénteki mérkőzésen a pályán mindennek úgy kell mennie, mint a karikacsapás. Ha így lesz, nyerhet a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata.

Bizakodásra ad okot, hogy Salamancában harminc percig minden klappolt. Ennyi idő alatt mindössze hárompontos előnyt tudtak kicsikarni maguknak a szurkolóik által hajtott spanyolok – nem kérdés, a közönség is kellett ahhoz, hogy hazai győzelem szülessen. Péntek este ugyanezt a pluszt a pécsiek fogják megkapni, az biztos, hogy szenzációs hangulat lesz a sportcsarnokban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A továbbjutásnak örültek néhány héttel ezelőtt. Most is lesz öröm?
[/caption]

– Az egyik legfontosabb dolog valóban az, hogy nem háromezer kékpólós, hanem háromezer fehérpólós lesz majd a lelátón – kezdte Zseljko Djokics, a Pécs 2010 vezetőedzője, majd így folytatta: – Nekünk még bátrabban kell játszani, mint Salamancában, mert kompenzálnunk kell az ellenfél oldalán álló súly- és rutinfölényt.

A spanyolok keretében valóban nem hemzsegnek a törékeny nebáncsvirágok. Öt játékosuk is megüti a 190 centit, közülük a korábban Pécsett is szereplő Erika de Souza héttel felül is múlja – a hazaiaknál mindössze Krnjic és Palusna nőtt ekkorára (a FIBA Europe honlapja szerint egyaránt 192 centisre).

Ha a centik terén nem is fogja utolérni a Pécs 2010 a Halcon Avenidát, abban biztosak vagyunk, hogy Fegyvernekyék fel fognak nőni a feladathoz. Ami egyébként nagyon nehéznek tűnik (a Salamanca idegenben legyőzte a Prágát, a Tarbes-ot, a Galatasarayt), de a vezetőedző tudja, mire kell ügyelni: „Meg kell állítanunk a gyors indításaikat, és nem szabad engednünk, hogy sok támadólepattanót szedjenek.”

Egyszerűnek tűnik. Ha sikerül is megvalósítani, jövő szerdán jöhet a mindent eldöntő harmadik csata.

További statisztikák, részletek a pénteki Dunántúli Naplóban!

K. Mayer András (Dunántúli Napló) A továbbjutásnak örültek néhány héttel ezelőtt. Most is lesz öröm? -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!