Sport

2011.02.12. 20:29

Húsz pontot vert a PVSK-ra az Albacomp

Senkinek sem okozott különösebb meglepetést, hogy most ismét az Albacomp diadalmaskodott.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Amikor legutóbb találkozott egymással az Albacomp és a Pécs, kivégzés lett a vége: a fehérváriak gála-kosárlabdát bemutatva, a pécsi gyűrűt gyakorta megtépkedve nyerték meg azt az őszi találkozót, a házigazda baranyaiak nagyjából-egészében csak lézengtek a pályán. A keretekben azóta nem történt jelentős változás (a kispadon igen: az a vereség Ivica Mavrenski állásába került), úgyhogy valószínűleg senkinek sem okozott különösebb meglepetést, hogy most szombaton ismét az Albacomp diadalmaskodott.

Hiba lenne azonban elhallgatni, hogy a pécsiek ezúttal nem adták fel már az első negyed után, s bár a végén húsz lett közte, egyáltalán nem kell szégyenkezniük a baranyaiaknak. Már csak azért sem, mert egyik legjobbjuk, Benson Egemonye ezen a meccsen még csak ismerkedett a játékkal: a közelmúltban a baranyai kórtermekkel szorosabb ismeretséget kötő center összesen tizennégy percet töltött a pályán.

Az ő posztján ezért két fiatal, Lepsényi Ádám és Eilingsfeld János kapott lehetőséget – apró problémát jelentett, hogy Lepsényi több, mint fél éves kihagyás után alig néhány hete játszott először éles meccset, míg Eilingsfeld valójában „klasszikus négyes”. Ezek után nem meglepő, hogy a házigazdák legjobbja a huszonhat pontig jutó magasember, Jonathan Jones lett – egy egészséges Egemonye ellen valószínűleg nem villogott volna ennyire.

Szerdán ugyanez a két csapat kupamecset játszik egymással.

Albacomp – Pécsi-VSK Pannonpower 97-77 (21-15, 29-23, 28-20, 19-19)

Férfi kosárlabda NB I., Székesfehérvár, 2400 néző. V.: Ádám, Bognár, Gál. Albacomp: Simon B. 13/3, HANGA 20/3, CROCKER 20, Hollins 9/3, JONES 26/3. Cs.: Bódi, Madár 5/3, Keller 4, Antal, Kertész. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics. PVSK: GLAVINIC 20/6, Hosszú 3/3, El-Amin 22/6, TÓTH N. 19, Eilingsfeld 2. Cs.: Kiss K., Lepsényi 4, Szőke 2, Kovács P., Deák A. 3/3, Egemonye 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

F. Z. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!