Sport

2011.03.10. 15:30

Kosárlabda: pikáns meccs jöhet a Kecskemét ellen

Ha a mai meccset megnyeri a PVSK-Pannonpower csapata, nagyot léphet előre a tabellán is.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A hétvégi, szolnoki Magyar Kupa négyes döntő árnyékában a pécsi férfi kosárlabdacsapata roppant fontos mérkőzést játszik: ma este hat órától ugyanis a Kecskemétet fogadják Tóth Norberték. A találkozót eredetileg február elején rendezték volna, ám akkor a PVSK-ból az influenzajárvány miatt sokan kiestek, így a baranyaiak a találkozó elhalasztását kérték. Azóta a Pécs három bajnokit játszott (idegenben kikapott az Albacomtól, majd győzött a Körmend és a Debrecen ellen), ám egyelőre még nem érte el a rájátszást jelentő nyolcadik helyet. Egy Kecskemét elleni siker azonban azt jelentené: hosszú idő után újra play-off-pozícióban állna a csapat – bár a Sopron ugyanannyi győzelmet és vereséget számlál, mint a Pécs (11–11), ám az egymás elleni eredmény miatt a baranyaiak megelőznék Meszlényi Róbert gárdáját.

– Gyorsan tisztázzuk: nem a pillanatnyi helyezés miatt fontos, hogy nyerjünk a Kecskemét ellen – nyilatkozta Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője. – De az tagadhatatlan, hogy mi is számolgatunk: bár még sok van vissza a bajnokságból, így még bármi lehet, az azonban szinte biztosnak látszik, hogy a rájátszásba jutásért a hazai meccseink mindegyikét meg kell nyernünk. Nagyon nehéz lesz az alföldiek ellen játszani, több játékosuknak is szinte hazai pálya a Lauber Dezső Sportcsarnok, hiszen évet, éveket játszottak itt, de mi most lendületben vagyunk, úgyhogy hiszem, hogy nyerni fogunk.

Furcsa helyzetben van Tóth Norbert, a pécsiek csapatkapitánya, hiszen a tavalyi szezonban éppen a Kecskemét gárdáját erősítette. Bár ez utóbbi kifejezéssel nem biztos, hogy egyetért.

– Mindenki tudja, hogy finoman szólva sem sikerült jól az az egy év Kecskeméten, többek között ezért is tértem vissza Pécsre – tudtuk meg a kosarastól. – Nem is titkolom, hogy nekem éppen ezért plusz motivációt jelent ellenük játszani. Jó a kapcsolatom a volt csapattársakkal, sokat szoktunk egymással beszélni, de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk hagyom majd Dénes Gábort hármast dobni.

„Remélem, ezúttal senkit sem kap el az influenza”

Ahogy arra a hazai tréner, Szrecsko Szekulovics is utalt, a Kecskemét kis túlzással hazai pályán játszik majd, hiszen több játékos (Bencze Zoltán, Dénes Gábor, Lakatos Péter és Wittmann Krisztián), valamint a vezetőedző, Sztojan Ivkovics szíve is egykor Pécsért dobogott. Illetve részben dobog most is.

– Nagyon sok barátom él Pécsett, úgyhogy én mindig örülök, ha itt játszunk – mondta el lapunknak Sztojan Ivkovics. – Szurkolok is a PVSK-nak, és nagyon örülök annak, hogy egy év szünet után ismét a rájátszásba juthatnak. Szerintem ugyanis ott a helye a Pécsnek.
Az egykori baranyai tréner kicsit esélyt is latolgatott.

– Furcsának tűnhet, de kulcskérdés lesz, hogy ki tud pályára lépni. Ahogy hallom, a PVSK-nál sem egészséges mindenki, nálunk is vannak sérültek, szóval érdekes meccsre van kilátás. Remélem azért, hogy ezúttal senkit sem kap el az influenza az utolsó pillanatban, s mindkét gárda teljes keretével áll majd ki.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!