Sport

2011.05.27. 17:55

A férfi kosarasoknál csak a két távozó a biztos

Messze még a következő bajnokság rajtja, így a PVSK-Pannonpower csapatánál nem idegeskednek amiatt, hogy egyelőre senkit sem igazoltak.

Fülöp Zoltán

Ugyan a szezon végén még úgy tűnt, gyorsan összeállhat a 2011/2012-es szezon pécsi férfi csapatának kerete, jelenleg csupán két távozót jegyezhetünk fel: a következő idényben már biztosan nem húz fel pécsi mezt Hosszú Gergely és Kiss Kornél. A két búcsúzó mellett a három légióst, Muhammad El-Amint, Benson Egemonyét és Josip Glavinic-ot sem látjuk újra fekete-fehérben – ám a mérleg másik serpenyője nagyon üresnek tűnik...

– Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy van négy játékosunk, akiknek szerződése van: Kovács Péter, Eilingsfeld János, Deák Attila és Lepsényi Ádám biztosan PVSK-s mezben lép pályára a következő szezonban – mondta el kérdésünkre Bán Gábor ügyvezető. – Rajtuk kívül az új idényben biztosan lehetőséget kap majd Bíró Olivér és Ignácz Dávid is.

A fenti hat játékosból (a posztok ismeretében) akár egy magyar kezdőötös is összerakható – ámnem valószínű, hogy sok olyan pillanat lesz a bajnokságban, amikor egyszerre a pályán lesznek.

– Nem titok, hogy nálunk is a légiósok lesznek a húzóemberek – árulja el az ügyvezető. – jelenleg úgy fest, hogy egy irányítót és egy bedobót igazolunk. Aztán ha marad pénz, illetve ha az új szezonban tényleg négy külföldi lehet egy csapatnál, akkor valószínűleg egy centert is hozunk. S hogy kik jönnek? Annyit elmondhatok, hogy tárgyalunk kosarasokkal, ám csak a lehetőségeinkhez mérten. Így például könnyen lehet, hogy nem lesznek Amerikából érkező játékosaink: nekik ugyanis fizetni kell a repülőjegyet, és adni egy autót. Ha azonban egy horvát vagy egy szerb érkezik, akkor nincs repülőjegy, és kocsit sem kell bérelnünk, mivel úgyis a sajátját használná. Spórolunk, spórolunk, ahol csak tudunk. Mert tényleg addig akarunk nyújtózkodni, ameddig a takarónk ér.

Felvetésünket, miszerint a fentiek fényében is tartható-e a kitűzött cél, a legjobb nyolc közé jutás, Bán Gábor azonnal bizakodóbb hangot üt meg.

– A gondos tervezés nem jelenti azt, hogy az elvárásainkat lejjebb adnánk: bízunk az edzőben, bízunk a lelkes, fiatal magyar játékosokban. Ezzel szerintünk kiegyenlíthetjük az esetleges anyagi hátrányainkat a többi csapattal szemben.

Négy légiós is lehet

Két fontos kérdésben dönt ma a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az előterjesztés szerint ugyanis a következő bajnokságtól ismét négy légióst alkalmazhatnak a csapatok, akik közül a magyar bajnoki mérkőzéseken egyszerre három lehet a pályán. Ezen felül a 2012/2013-as bajnokságtól már csak tizenkét élvonalbeli együttes lesz, azaz az ősszel kezdődő pontvadászatból ketten biztosan búcsúznak, egy pedig osztályozót játszik a másodosztály bajnokával.

Kovács Péter még három évig viselheti a tízes mezt

Ahogy a fentiekben is írtuk, a következő három szezonban biztosan a PVSK-Pannonpower csapatát erősíti majd Kovács Péter. A fiatal hátvédnek még egy évre szólt a szerződése, ezt módosították háromra.

– Nagyon jól érzem magam Pécsett, úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom, amikor a vezetők elém tették az ajánlatukat – mondta el lapunknak Kovács Péter. – Ezen túl az is sokat nyomott a latba, hogy Szrecsko Szekulovics maradt az edző., Vele ugyanis nagyon jól tudtam együtt dolgozni az előző idényben, úgy éreztem, hogy bízik bennem, s főleg a bajnokság vége felé sokat is játszatott.

A hátvéd megérdemelt pihenőjét is tölthetné – ehelyett azonban már a következő szezonra készül.

– Csiszolni akarom a dobásomat és a labdavezetésemet, szóval sok egyéni edzést tervezek. Most azonban egy kicsit pihen a labda, mivel június huszonkilencedikén államvizsgázom a pécsi egyetemen, amire azért készülnöm kell.

Kínában készülnek

Augusztus 12. és 23. között a kínai Sencsen városa ad otthont a XXVI. Nyári Universiadénak, amelyen húsz év után ott lesz a magyar férfiválogatott is. A jelenlegi, 16 fős keretben helyet kapott a pécsi Kovács Péter, valamint a közelmúltban még a PVSK-t erősítő Kiss Kornél is.

A gárda július 11-től négy héten keresztül készül majd a tornára, s a tervek szerint több edzőmeccset is játszanak majd. A csapat edzője a baranyaiakkal két éve Szuperkupát nyerő Kmézics Zorán.

Fülöp Zoltán -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!