Sport

2011.07.06. 18:17

Tájfutó vb: városi pályák után nehéz erdei terep

A hétfői szünnap után kedden folytatódott a szenior tájékozódási futók világbajnoksága, a normál táv első selejtezőit rendezték meg a Kővágószőlős melletti Petőczpuszta térségében.

H. L. (Dunántúli Napló)

Mivel a sportágban ezt tartják az igazi megmérettetésnek és nem a városi versenyt, többen csak erre a számra neveztek. Csupán néhányan utaztak haza a sprint után, így megmaradt a 3500 feletti sportolói létszám. Kedden minden induló célba is ért, így az egyetlen pécsi résztvevő, a 92 esztendős Medovárszky László is.

A PVSK egyik élversenyzője, Péley Dorottya is önkéntesként besegít a lebonyolításba.

– Beszélgettem a finn barátaimmal, szerintük trükkösek voltak a városi sprintpályák – kezdte Péley Dorottya. – Tetszett nekik Komló is, de különösen Pécs. A keddi terepet nehéznek találták, az esőzés miatt megnőtt aljnövényzet megnehezítette az erdőben a futók dolgát.

Mi, rendezők már egy kicsit el vagyunk fáradva, de örömteli fáradtság ez, mert egyelőre minden rendben van, és látjuk, hogy a résztvevők mennyire jól érzik magukat a világbajnokságon.

Ma a vb-n a normál táv második selejtezője következik, a helyszín Orfű, a Kis-tó környéke.

H. L. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Orfű#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!