Sport

2011.08.25. 14:34

Iványi Dalma kismamaként az edzésen

A Pécs 2010-nél sok tárgyalással most építik fel a következő idényt, miközben az NB I-es női kosárlabdacsapat keményen edz.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Imreh Ajtonynak meghalni sincs ideje. Edzés edzést követ, naponta több is akad belőlük, persze más-más helyszínnel. A pécsi kosárlabdaedzőnek – aki „főnökét”, Zseljko Djokicsot annak igazolt távollétében helyettesíti – tegnap is több korosztállyal öt edzés jött össze, az utolsó este 6-kor a Pécs 2010 felnőtt gárdájának foglalkozása volt.

– Szerencsére nincs ez mindig így, a versenyidőszakban már nem ilyen zsúfolt a program – közölte. – A felnőtt csapat kerete nagyon szépen dolgozik, mindent végrehajtanak a lányok, amit kérek tőlük. Sokat jelentett, hogy több fiatallal az idényzárás után hat-hét hetet külön dolgoztam.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Iványi Dalma volt csapattársai körében a tegnap esti edzés előtt
[/caption]

A szerda délutánt a Lauber Dezső Sportcsarnokban töltötte Iványi Dalma, a Pécs 2010 legutóbbi csapatkapitánya, aki ősszel már nem játszik, mert gyermeket vár. A Pécs 2010 többségi tulajdonosa más-más személyekkel órákat tárgyalt, este pedig megvárta az edzést, amelyen vendégként részt vett, és beszállt Vajda Anna, a klub régi kosarasa, a spanyol Salamanca új szerzeménye.

– Köszönöm, jól vagyok, nő a pocakom. A babát karácsonyra várjuk, az első számolgatások szerint december 24-re – számolt be Iványi az állapotáról. – Kedden jöttem vissza Bulgáriából, jó és rossz hírek is vártak. Előbbiek közé tartozik, hogy keményen dolgoznak a lányok az edzéseken, a lelkesedéssel nincs gond. Szponzorokat keresünk, szerződéseket kötünk, igyekszünk felépíteni az idényt. Azon vagyunk, hogy egyenesbe érjünk.

Kérdésünkre megvilágította jelenlegi jogi helyzetét, eszerint a cégbíróságon még nincs átvezetve, hogy ő a többségi tulajdonos, de erről szerződésben az érdekeltek már megállapodtak.

Faggattuk a tartozásokról is. Elárulta, hogy a horvát Emilija Podrugtól megérkezett a levél, miszerint igazolja, hogy már nem tartoznak neki.
– A dokumentumot továbbítottuk a FIBA-hoz, így az egyik ok megszűnt, ami miatt nem igazolhatunk – jegyezte meg Iványi. – Marad Graziane de Jésus Coelho ügye, vele szemben még van tartozásunk, de az átütemezés menetrendje szerint legközelebb szeptember 15-én, majd utoljára december 15-én kell fizetnünk.

Erről a megállapodást állásfoglalásra elküldtük a nemzetközi szövetségnek, mert úgy véljük, hogy az átütemezett tartozás nem minősül tartozásnak. Várjuk a választ, addig ki vagyunk zárva az átigazolásból, azonban reménykedünk a számunkra kedvező elbírálásban. Így azok az újak, akik most a kerettel együtt edzenek, még nem számítanak a mi játékosunknak.

A friss jövevényeket illetően Iványitól tudjuk, hogy az amerikai Sam Quigley valószínűleg már a héten befut, nővére érkezése viszont csak szeptemberre, a tengerentúli profi bajnokság befejezése után esedékes. Várhatók további erősítések is, elsősorban centerposzton kell új ember, mert egyelőre kevesen is vannak, és nem is magas az állomány. A PVSK-Autópark fiataljainak sorsáról még nincs döntés, folynak a tárgyalások. Olyan megoldást keresnek, amely jó mindkét félnek.

Pénteken személyi kérdések is előkerülnek

Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere már többször hangot adott annak, hogy nem elégedett a Pécs 2010-nél tapasztaltakkal. Említette azt is, hogy az önkormányzat ragaszkodik új ügyvezetés megválasztásához. Nevet nem mondott, de sejtetni engedte, hogy van jelöltje az ügyvezetői elnöki posztra (DN, augusztus 5.) Csizi Pétertől, a sportért felelős alpolgármestertől szerdán úgy értesültünk, hogy augusztus első hete óta nem történt előrelépés az ügyben. Információink szerint Iványi Dalma, a leendő többségi tulajdonos a szabadsága lejártával pénteken találkozik a polgármesterrel. Akkor a Pécs 2010 kapcsán sok mindenről esik majd szó közöttük, többek között az új ügyvezető személyéről is. Értesülésünket Iványi Dalma tegnap délután megerősítette.

Nyitány: október 1.

A bajnoki sorsolás elkészült, az órára lebontott időpont-egyeztetés megvolt, már csak néhány csapat egyezkedik. Október elsején, idegenben a Vasas-Csata ellen kezd a Pécs 2010, az első hazai mérkőzés a Szekszárd ellen lesz, még tárgyalnak arról, hogy mikor. Napokon belül eldől a végleges műsor. Az alapszakasz 2012. március 10-én ér véget, akkor a pécsiek Sopronban játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!