Sport

2012.01.06. 16:51

A PMFC elkezdte a felkészülést, kéthónapos munka vár a csapatra

Csütörtök délelőtt jó volt látni, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai is „kiéhezve” várták az első idei edzést: a PMFC labdarúgócsapata simogató napsütésben, jókedvűen kezdte a felkészülést.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Sütött a nap, majdnem „egyszálinges”, tavaszi idő volt, a fű zöldellt (oké, műfüvön tartották az edzést, de a kék ég mellé igenis dukál a zöld fű megjegyzés), s Mészáros Ferenc vezetőedző is egyetértett velünk abban, hogy ideális körülmények között kezdhette meg a felkészülést a PMFC labdarúgócsapata. Látva a szinte idilli képet, a mosolygósan labdázgató fiúkat a pompás csütörtöki délelőttben, át is futott az agyunkon: vajon miért nem futballistának mentünk?!

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pillanatkép a PMFC tegnapi edzéséről, az ősszel az NB I-ben jól szerepelt labdarúgócsapat megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre
[/caption]

De nem csak a játékosokon, az edzői stáb tagjain is látszott, hogy hiányzott már a közös munka. Igaz, az ünnepek alatt sem csak pihenéssel teltek a napok, árulta el Mészáros Ferenc vezetőedző, amikor az öltözőben arról faggattuk, hogy a fotelben hátradőlve nézte-e a Premier League mérkőzéseit.
– Nem nagyon néztem mecscseket – mondta a szakvezető. – Szeretem ugyan a marhapörköltet, de mindennap nem enném meg... Volt dolgom bőven az ünnepek alatt is, szervezéssel telt az idő: az edzőtábort, a tréningeket, és a próbajátékosok ügyeit intéztük.

Utóbbiakból lesz bőven. Négy-öt menedzsertől összesen legalább tizenöt játékos érkezik majd a piros-feketékhez, az elsők január 16-tól futnak be. A számot hallva rögtön megjegyeztük, nem lesz könnyű enynyi futballistáról néhány nap alatt eldönteni, hogy erősítést jelent-e vagy sem.
– Ez így van. Ezért szerveztünk le négy edzőmérkőzést jó csapatok ellen, mint például a Cibalia vagy a Haladás, hogy ezeken megfelelő körülmények között tudjuk tesztelni a játékosokat. Nem biztos, hogy egyébként lett volna ennyi és ilyen minőségű meccsünk – fogalmazott Mészáros Ferenc.

A három „M”, vagyis a Mészáros, Mucha, Mink edzőtrió tegnap délelőtt elég foghíjas társaságnak tartott edzést. Mindöszsze tizenkét mezőnyjátékos plusz két kapus húzott szerelést, a többiek pedig a PMFC buszára szálltak, s Mohácsra indultak. Mint megtudtuk, felmérésen, orvosi vizsgálaton vesznek részt, ma a társaság másik fele kel útra. Mészáros Ferenc ezzel kapcsolatban elmondta, ez a hét a különböző felmérésekről, bemérésekről, vizsgálatokról szól, szeretnének ugyanis mindenkiről megközelítőleg pontos képet kapni.

Visszatérve a pályára: az egymás elleni meccs során látszott, hogy a játékosok az utóbbi heteket nem futballal töltötték. Döcögött a játék, néha métereket „tévedtek” a passzok, de azért gól is született – Bajzát Péter gyönyörűen vágta a bal alsóba a labdát. A bemelegítés során pedig Gyánó Szabolcs pörgetett az alapvonal mögül bal külsővel a kapuba, vagyis akadtak azért biztató jelek is.
Kár, hogy az első tétmeccs még beláthatatlan messzeségben van: a Zalaegerszeggel csak két hónap múlva, március 3-án játszik a PMFC.

Egy tabletta jobb lenne

Az öltözőfolyosón először Gyánó Szabolcsba botlottunk, a csatár jókedvűen készülődött az első edzésre. A megszokott szerelés mellett a jobb csuklóján némi kiegészítővel.

– Ez egy sportolásra is alkalmas rögzítő, még a sérülésem miatt kell hordanom – mondta a csatár, akitől megkérdeztük, várta-e már a kezdést.
– A társakat, az öltözőt igen, a többit annyira nem. Sok felkészülés van már mögöttem... Az a baj, hogy mire feltalálják azt a tablettát, amit elég beszedni a felkészülési időszak munkája helyett, én már befejezem a pályafutásomat. Pedig gyűjtenék is rá!
Tabletta még nincs, marad a meló!

Megnézték az edzőtábort

Talán jobb is volt, hogy Mészáros Ferenc vezetőedző a szokásos napszemüvegé-ben álldogált a pálya szélén.
A tréneren ugyanis látszott, nem a legkipihentebben érkezett az első edzésre.
– Éjjel kettőkor jöttünk meg Boszniából – árulta el a szakvezető. – Elutaztunk Medjugorjébe, ahol februárban edzőtáborozni fogunk. Megnéztük a helyet, hogy milyen körülmények várnak majd ránk, milyen a szállás, az étkezés, a pályák, mikor tudunk edzeni. Most tíz fok volt, a helyiek szerint február közepén tizenöt–húsz fok lesz. Négy meccset fogunk játszani helyi élvonalbeli és második ligás csapatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!