Sport

2012.08.13. 18:47

Női kosár: elkezdett edzeni a PEAC-Pécs

Zseljko Djokics vezetőedző irányításával megkezdte a felkészülést az új idényre a PEAC-Pécs újdonsült NB I-es női kosárlabda-csapata. Egy szerb játékosuk már van, még két külföldi várható.

Horváth L. (Dunántúli Napló)

Új a csapat, új a név, új a vezetés, új néhány kosárlabdázó, a két szakvezető (Zseljko Djokics vezetőedző, Imreh Ajtony pályaedző) és a gyúró (Lukács Béla) azonban a régi.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elkezdte az edzéseket a PEAC-Pécs női NB I-es kosárlabdacsapat (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

– Csak nyugodtan tudjon dolgozni a csapat, ez a legfontosabb – fogalmazta meg a sokat megélt Lukács Béla, aki 1999. július 27. óta ténykedik az élvonalbeli pécsi női kosarasoknál. Most éppen a PEAC-Pécsnél, amelynek egyelőre tizenkét játékosa van: Czukor Tünde (három év után tért vissza Zalaegerszegről), Horváth Lilla, Szamosi Amadea, Csutorás Fanni, Balla Dorka, Czirják Noémi, Raus Vivienn, Sánta Petra, Szücs Réka, Orbán Johanna, Dara Lilla és szerb Latinka Dusanics.

– Két külföldit még igazolunk szeptember elején, ők várhatóan amerikaiak lesznek – nyilatkozta Mészáros Zalán ügyvezető. – Nagyon fontos szempont volt, hogy a keretben zömmel pécsi, illetve pécsi kötődésű kosarasok legyenek. A mostani tizenkettőből kilenc ilyen van és Horváth Lilla is már annak számít, mert negyedik éve van Pécsett. Még egy-két magyar kosarast szerződtetünk. A célt majd akkor határozzuk meg, ha komplett lesz a játékosállományunk és már tudjuk, hogy az NB I-es mezőny többi csapata kikből áll. De olyan helyen szeretnénk végezni a bajnokságban, amely Európa-kupa szereplésre jogosít fel bennünket.

------------------------------------------------------------------------
Ön melyik pécsi női kosárcsapatnak szurkol? Szavazzon a középső hasábban!
------------------------------------------------------------------------

Mint ismert, indulnak az Adria-ligában, ott szeptember 26-án Belgrádban, a Vozdovac ellen mutatkoznak be, Pécsett az első meccsük három nap múlva a montenegrói Podgorica ellen lesz.

Az élvonalbeli PEAC-Pécs menedzsmentje is új, Mészáros Zalán az ügyvezető, szeptember 1-től Gyenge Gábor a sportigazgató és Márton László a technikai vezető.

Az első edzésről igazoltan hiányzott Imreh Ajtony, ő Litvániában a FIBA edzői továbbképzésén vesz részt. A kosárlabdázók közül nyolcan edzettek, az Eb-ről visszatért három U18-as válogatott és az U20-as kontinensvidalra készülő negyedik fiatal  ott volt, de az első foglalkozásra még nem kellett levetkőzniük.

Egyelőre nem állt össze teljesen a PEAC-Pécs felkészülési menetrendje, ám több tornán indulnak és néhány edzőmeccset is játszanak, az ellenfelek között külföldi csapatok is találhatók.

Farkas Sándor szerint ha elvállalja a PINKK-Pécsi 424-et, akkor szeptember elsején áll munkába

Lapunk augusztus 10-i számában megírtuk: Sterbenz Tamás, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára aznap találkozik az MKOSZ jogászával, hogy kikérje a véleményét a Bácsbasket Kft. kéréséről, miszerint PINKK-Pécsi 424 néven akarnak indulni a női NB I.-es bajnokságban, és a hazai meccseiket Pécsett szeretnék játszani.

– Azóta már írtunk egy levelet a Bácsbasket Kft.-nek, hogy tisztázzák: miért szerepel a nevezésükben a székhelytől eltérő sportcsarnok, és kértük, a névváltozásról is tájékoztassák a szövetséget. Most a bajaiak válaszára várunk.

Felröppent a hír, hogy a PINKK-Pécsi 424 vezetőedzője Farkas Sándor, a Ferencváros legutóbbi szakvezetője lesz.

– Még nem dőlt el semmi, de az igaz, hogy megkerestek, a szerződéstervezetet most az ügyvédem tanulmányozza – közölte Farkas Sándor. – Csak úgy írom alá, ha ő azt mondja, hogy mehet. Ha elvállalom, akkor szeptember elsejétől venném át a csapatot, mert
augusztus 27-ig az U20-as lányválogatottal Csehországban vagyok. Úgy tudom, hogy még nincs edzés, a játékosok egyénileg készülnek, és konditerembe járnak. Néhányukkal már megegyeztek, míg másokkal tárgyalásban állnak. Értesüléseim szerint a PINKK-Pécsi 424 augusztus 21-én kezdené meg a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!