Sport

2012.09.27. 17:24

Kellene egy kis önbizalom

Ha ez még sokáig így megy tovább, lassan nem fogjuk megismerni. Ez persze erős túlzás, az viszont nem, hogy nem a mostani Nagy Olivér szezonja. A PMFC középpályása alig-alig játszik, s amikor pályán volt, akkor sem brillírozott.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Tavaly ilyenkor az ellenfelek körében már nagy respektje volt Nagy Olivérnek. A PMFC középpályása akkor csapata húzóembere volt, rúgta a gólokat, adta a gólpasszokat, és ördöngös cselekkel bosszantotta a vele szemben állókat.

A mostani ősz azonban egyáltalán nem róla szól. A pécsi szurkolók alig-alig látják a pályán, ha mégis lehetőséget kap, általában csereként állhat be. Jellemző, hogy amíg a társai tegnap délután kupameccset vívtak Csornán, ő itthon edzett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nagy Olivér nem ilyen szezonra számított – reméljük, hogy magára talál
[/caption]

– Én sem erre számítottam – kezdi Nagy Olivér. – Az előző év után a sérülésem ellenére is abban bíztam, hogy nagyon jó szezonom lesz. Csak a felkészülés elejét kellett kihagynom, utána már tudtam a csapattal edzeni. A sérülésem tehát már a múlté, most csak a lehetőségre várok, arra, hogy végre kezdőként is pályára léphessek. Mert több idő alatt többet is tudnék tenni.

Ezzel bizony nem lehet vitatkozni. Azzal pedig Nagy Olivér nem vitatkozott, hogy a Kecskemét elleni bajnokin, amikor csereként beállították, nem futballozott valami fényesen. Bár mindenki azt várta tőle, hogy nagyot lendít majd csapata játékán, ez nem jött össze.

– Az első húsz percben még ment a játék, utána viszont nekem sem, ez igaz – ismerte el a középpályás.

Akiről úgy hírlik, erősen megcsappant az önbizalma. Ezen persze nem lehet csodálkozni, hiszen hónapok óta nem tudja bizonyítani tudását, nem tud úgy teljesíteni, ahogy korábban tette.

– Hát, egy kis önbizalmat biztosan kéne már merítenem! De ez is a játékból jön. Legyenek már végre gólok, gólpasszok, játsszak jól, és akkor minden rendben lesz. Pillanatok alatt át lehet esni a holtponton. Ha például az Újpest ellen a kezdőbe kerülnék, jól futballoznék, és esetleg a gólommal nyerne a csapat, rögtön helyrebillenne az önbizalmam – bizakodott Nagy Olivér.

Az biztos, hogy a társaknak, valamint Supka Attila vezetőedzőnek is szüksége lenne egy jó formában lévő Nagy Olivérre. És az ő visszatérése azt jelentené, hogy eggyel több magyar, sőt, pécsi nevelésű játékos van a PMFC csapatában.

A piros-feketék vasárnap az Újpestet fogadják – és remélhetőleg egy Nagy-góllal nyernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!