Sport

2013.01.12. 10:08

Elkezdte a világot járni a tehetséges fiatal lány

Sárosi Laurát (20), a pécsi Multi Alarm SE sportolóját meggyőző szavazati többséggel választották meg 2012 legjobb magyar női tollaslabdázójának. Tegyük hozzá gyorsan, nem érdemtelenül, mivel tavaly szeptember óta Magyarországon nem talál legyőzőre.

H. L.

Volt olyan időszak, amikor az amúgy sportos érdi Sárosi-családban hárman is tollaslabdáztak, Laura, a nővére, Réka és bátyjuk, Dávid. Utóbbi is országos bajnok volt, de azóta már abbahagyta, a két hölgy viszont aktív. Nem is akárhogyan ütik a labdát, mert ők ketten tavaly megnyerték a hölgyeknél párosban az ob-t.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tavaly Sárosi Laura (Multi Alarm SE) lett a sportág hazai legjobbja a nőknél
[/caption]

– A nővérem nem egyénizik, csak párost játszik, így nincs szakmai féltékenység – mondja Laura. – Az egyetem mellett sportolok, most vagyok elsős, ha majd egyszer végzek, akkor környezetmérnök leszek. Naponta kétszer edzem, összesen négy-öt órát foglalkozom tollaslabdával. Ebben benne van az atlétikai edzés is. Az egyetemen a második félévben már egyéni tanrendet kell kérnem, mert egyre több lesz a külföldi verseny, emiatt a hiányzás is.

Többet edz, mint korábban, az edzései is jobban személyre szólóak, elmondása szerint elsősorban ennek köszönhetőek a jobb eredmények.
Laurának az olimpiai részvétel a célja, már Rióban ott szeretne lenni. Ehhez sokat kell idehaza, de főleg az országhatáron túl versenyeznie.

– Szeptemberben Csehországban volt az első, hamarosan Észtország következik, ott már azzal a maláj lánnyal indulok párosban, akivel ezentúl játszom majd. Érdekesség, hogy láttuk már egymást Budapesten egy ottani versenyen, de akkor még nem váltottunk szót. Az eddigi partnere súlyosan megsérült, ezért keresett párt, így találtunk egymásra. Kíváncsi vagyok, mire megyünk együtt.

Ezek is érdekelhetik