Sport

2014.01.06. 16:37

Raksányi visszatért Pécsre

Újabb válogatott játékossal erősítette meg a keretét a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata: Raksányi Krisztina a Novi Zagreb együttesétől érkezett. Szükség is van a kiváló kosarasokra, Zseljko Djokics tanítványaira ugyanis nagy csaták várnak a folytatásban.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Egy ideje a pécsiekkel edzett, s az utóbbi napokban azért már lehetett hallani, hogy a tárgyalások eredménnyel zárultak. A hivatalos bejelentésre azonban hétfő délutánig kellett várni: a PEAC-Pécs vezetősége sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy másfél évre szerződtette a 22 éves, 36-szoros válogatott, egyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes Raksányi Krisztinát. A kiváló játékos tehát visszatért oda, ahol pályafutása eddigi legnagyobb sikereit elérte.

– Nagyon örülünk annak, és nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy Raksányi Krisztina hazatért Pécsre – fogalmazott Mészáros Zalán ügyvezető igazgató. – Másfél éves szerződést kötöttünk vele, ami jelzi, hogy hosszú távra tervezünk vele. Örülök annak, hogy így tovább erősítjük a csapatban a magyar magot, ugyanakkor fontos megjegyeznem, hogy nem azért szerződtettük őt, mert elégedetlenek lennénk a külső poszton játszókkal.

Az eredmények jelzik, a külső poszton szereplők is kitettek magukért ebben a szezonban, ám most olyan lehetőség adódott a klub előtt, amelyet nem lehetett kihagyni. A Novi Zagrebnél ugyanis nem számítottak már Raksányira, aki így szabaddá vált – természetes, hogy a pécsiek visszacsábítottak magukhoz egy kiváló pécsi játékost (aki annak ellenére a PEAC-ot választotta, hogy a Diósgyőr anyagilag jobb ajánlatot tett neki).

– Egyrészt azért igazoltam ide, mert nagyon örülök annak, hogy hazatérhetek Pécsre – mondta mosolyogva a pécsi szurkolók egyik kedvence, Raksányi Krisztina. – Másrészt a csapatnál folyó kiváló szakmai munka is vonzó volt számomra. Zseljko Djokiccsal korábban már sokat dolgoztunk együtt, megértjük egymást a pályán és azon kívül is, s a legtöbbet neki köszönhetek a pályafutásom során. Nagyon igyekszem, hogy mielőbb csúcsformába lendüljek!
Örül tehát a klubvezető, örül a játékos, örülnek a szurkolók, és persze örül a vezetőedző, Zseljko Djokics is – márpedig ez is fontos. A Raksányi jobbján helyet foglaló tréner láthatóan elégedetten nyugtázta, hogy csapata újabb remek kosarassal erősödött.

– Egy kicsit visszafelé is kell tekinteni: fontos, hogy egy új klub másfél év alatt eljutott odáig, hogy Nagy-Bujdosó Nóra után egy újabb korábbi, válogatott játékosa tért vissza Raksányi Krisztina személyében – fogalmazott Zseljko Djokics. – Talán ez a legnagyobb dicséret számunkra! Úgy érzem, olyan most ez a klub, mint a szivárvány az égen. És ezzel még nem szeretnénk befejezni, ugyanis az a célunk, hogy a későbbiekben Vajda Annát és Krivacsevics Tijanát is visszahozzuk, s velük együtt ismét nagy klub legyünk, újra az Euroligában szerepeljünk, és megint teli csarnok előtt játsszunk, az emberek pedig élvezzék a kosárlabdát!
Szép tervek, kétségtelen. Az biztos, hogy jó úton jár a pécsi csapat, ugyanis valószínűleg első helyen zárja majd az alapszakaszt – ami nagy fegyvertény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!