Sport

2014.08.08. 20:01

Egy ezüstéremmel is gazdagodott a pécsi Sors Tamás az úszó Eb-n

Egy bronz után immár egy ezüstérem is bekerült Sors Tamás kollekciójába: az ANK Úszóklub versenyzője a 200 vegyes döntőjében a második helyen végzett az olasz Federico Morlacci mögött.

F. Z. (Dunántúli Napló)

A pécsi paraúszó a délelőtti előfutamon remekelt, hiszen 2:26.37-et ment, ez pedig a legjobb időnek számított. A fináléban aztán még ezen is sikerült javítania, hiszen 2:20.73-at úszott – apró problémát az jelentette, hogy az olasz vetélytársa, aki a második idővel jutott a döntőben, még nagyobbat repesztett. A győztes ideje 2:17.82 lett.

A történet ráadásul még egy különös színezetet is kap: Sors Tamás ugyanis pontosan ugyanakkor csapott a célba, mint a másik magyar induló, Tóth Tamás – így a dobogó második fokára mindketten felállhattak.

Összességében elkeseredésre persze semmi ok: egyfelől az ezüstérem is szépen csillog, pláne úgy, hogy emellett már egy 100 gyorson szerzett bronz is bekerülhet a vitrinbe odahaza, másfelől Sors Tamás kedvenc száma, a 100 pillangó még visszavan. Annak fináléját vasárnap este rendezik, s nem árulunk el titkot azzal, ha azt mondjuk, a pécsi úszónak komoly esélyei vannak az aranyérem megszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!