Sport

2015.02.04. 17:05

Róth Antal bízik benne, hogy nem esik ki a PMFC

Felnőttmérkőzéseket alig lát manapság Róth Antal: a korábbi pécsi kedvenc, aki évekig irányította a magyar U21-es válogatottat, most is az MLSZ alkalmazásában áll, s az U15–U19-es korosztályos csapatoknál folyó szakmai munkát koordinálja.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Nagyon ritkán látni manapság Pécsett. Korábban azért rendszeresen ott volt a PMFC bajnoki mérkőzésein, az utóbbi időben azonban hiába kerestük az elmaradhatatlan szakálla miatt oly jellegzetes arcát, Róth Antalt nem találtuk a lelátón.

– Az utóbbi időben a munkám miatt valóban elég kevés felnőttmérkőzést nézek meg – mondta lapunknak a korábbi pécsi kedvenc, akitől természetesen megkérdeztük, mi is pontosan az a munka, ami „eltiltja” az NB I.-es felnőtt bajnokiktól. – A Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazásában dolgozom, az U15–U19-es korosztályos válogatottaknál folyó munkát koordinálom. Szervezem a csapatok programját, felügyelem a központi képzést, az edzőket.

Élvezi, amit csinál, árulja el, ha nem így lenne, nem vállalta volna el. A magyar futball, a magyar utánpótlásképzés helyzetét látva, mondjuk, biztosan van feladat bőven, aki tisztességesen, szívvel-lélekkel dolgozik ebben a közegben, sosem unatkozhat. Főleg azért nem, mert manapság másról sem szólnak a hírek, mint hogy változtatni kell, fejlődni kell, mert a lemaradás már így is óriási a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

– Egy új nevelési koncepció dolgoznak ki a szövetségben, mert valóban előrébb kell lépni. Mindenben: a teljesség igénye nélkül az edzőképzésben, az akadémiákon folyó munkában, a Bozsik-programban, a válogatottaknál elvégzett feladatokban. Az egész rendszer akkor működne jól, ha mindenki szorosan együttműködne benne. Bízom benne, hogy a változás mihamarabb megtörténik, mert nagy szükségünk van rá – fogalmazott Róth Antal.

Aki, ha nincs is ott a mérkőzéseken, természetesen képben van a PMFC-MATIAS szereplését, helyzetét illetően. Ami ugyebár nem túl rózsás, hiszen korábbi csapata az utolsó helyen szerénykedik, s bizony nagyon kell majd kaparnia tavasszal azért, hogy bent maradjon az élvonalban.

– Tisztában vagyok a PMFC helyzetével, s nem is merek másra gondolni, mint hogy végül sikerül bent maradnia! Aki korábban volt ennek a klubnak a játékosa, nem érezhet másként – mondta Róth.

Reméljük, hogy tavasszal már látjuk néhány pécsi bajnokin – hátha szerencsét hoz, s végre hazai pályán is megnyer egy-két meccset a PMFC!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!