Sport

2015.09.05. 16:37

A PMFC megszerezte első győzelmét

A PMFC labdarúgócsapata első hazai mérkőzésén megszerezte első győzelmét: a piros­feketék sok szép támadást vezettek, s négy gólt lőttek, de a sellyeiek is felvették a kesztyűt.

K. Mayer András (PMFC)

Az időjárás sajnos nem volt túl kegyes szombat délután, a PMFC első hazai mérkőzésének kezdetén esett az eső, ennek ellenére elég sok esernyő nyílt ki a lelátón. Le a kalappal a szurkolók előtt, akik ilyen körülmények között is kilátogattak a Sellye elleni bajnokira, jelezve továbbra is kiállnak csapatuk mellett, támogatják Márton Gábor együttesét. S ha már támogatás: a mérkőzés előtt dr. Páva Zsolt polgármester megvette az egyes számú Támogatói bérletet – a klub vezetői bíznak benne, hogy sokan tesznek majd hasonlóan, kifejezve ezzel a PMFC­hez való kötődésüket.

A meccs előtt néhány perccel az egyik barátom megjegyezte, úgy érzi, több lesz közte ötnél is – természetesen a PMFC javára. Nos, a 12. percben már két gólt láthattak a szurkolók, ami nyilván örömteli, hiszen legalább eseménydús volt a bajnoki, más kérdés, hogy nem csak a pécsiek találtak be: Szentes Krisztián fejesére hamar jött a válasz Varga Viktor révén. Nem sokkal később aztán Schmidt Zsolt ismét vezetést szerzett a hazaiaknak, s ekkor már érezni lehetett, hogy meglesz az első PMFC­győzelem a megyei I. osztályban – főleg úgy, hogy szegény sellyeieket még az ág is húzta, előbb Knézics Barnát, majd Orlovics Gergelyt kellett lecserélni sérülés miatt az első félidőben.

Ha némi örömet akarunk találni az ürömben, akkor az kétségtelenül az, hogy ebben az osztályban jóval többször zördülnek a hálók, mint az NB I.­ben. A szünet után sem álltak meg a csapatok, voltak helyzetek bőséggel mindkét oldalon, csak amíg a PMFC kettőt értékesített is, addig a vendégek egyszer sem tudtak túljárni Sólyom Csaba eszén ­ jól védett a kapus. A vége 4-1 lett, vagyis a PMFC megszerezte első győzelmét a megyei I. osztályban, amit a B-közép nagy tapssal honorált.

PMFC–Sellye 4-1 (2-1)
Labdarúgó megyei I. osztály.
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. V.: Nyakas.
PMFC:
Sólyom – Fekete, Berecki, Erdős, Turi – Horvát – Horváth V. (Horváth Gergő, 87.), Kónya D. (Valkovics, 58.), Szentes (Kónya K., 80.), Schmidt – Hadobás (Kiss P., 74.). Vezetőedző: Márton Gábor.
Sellye: Berki – Orlovics (Horváth Gergely, 41.), Knézics (Nyulasi, 27.), Varga V., Szilovics – Szabó K., Hideg – Szőke (Horváth Sz., 74.), Kis Varga, Kapusi (Fábos, 56.) – Sziládi. Vezetőedző: Labricz Attila.
Sárga lap: Horváth G. (60.), Hideg (76.).
Gólszerzők: Szentes (7.), Schmidt (30., 74. - 11­esből), Horváth V. (48.), ill. Varga V. (12.).

Németh Tamás négyszer talált be

Szombat délután nem csak Pécsett játszottak megye I.-es bajnokit, hanem Szászváron és Pécsváradon is - s mindenhol potyogtak a gólok, jó napjuk volt a szurkolóknak. Udvardi Zoltán együttese nagyon kitett magáért, a PMFC elleni döntetlen után 9-1-re verte otthon a Szigetvárt: Németh Tamás a 60. és a 66. perc között négyszer talált be! A pécsváradiaknak nehezebb dolguk volt, 6-4-re győztek a Beremend ellen - Gyánó Szabolcs triplája is kellett a hazai sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!