Sport

2015.10.14. 17:11

Magyar kupa: a Diósgyőrt is kiejtette a Misleny

Hatalmas bravúrt vitt véghez a Kozármisleny labdarúgócsapata, amely délután 1-0-ra legyőzte, így kiejtette a kupából élvonalbeli ellenfelét, a Diósgyőrt.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Nem sok dolog szólt a Kozármisleny mellett a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Diósgyőr ellen, egyedül talán a hazai pálya előnye. Az égiek azonban nem voltak kegyesek, még ezt a kis esélyt is csökkentették. Egész nap zuhogott ugyanis az eső. Nézőből is kevesebb volt, mint egyébként, a pálya talaja pedig... Hagyjuk is.

Hát így ugrott neki Németh Zsolt csapat az élvonalbeli DVTK-nak, persze attól nem kellett tartani, hogy Wittrédiék majd berezelnek. Az NB III.-ban eddig egészen pazar teljesítménnyel állnak az első helyen, míg a kupában a másodosztályú Siófokot és az NB I.-es Puskás Akadémiát is kiejtették már idén. Ezúttal sem látszottak megilletődöttnek a hazaiak, az első félidőt látva nehéz lett volna megmondani, hogy melyik gárda is rúgja a bőrt az OTP Bank ligában.

Szervezetten, okosan, helyenként ráadásul kifejezetten jól futballozott a Kozármisleny, helyzete is akadt Németh Zsolt csapatának. Közben a félig-meddig tartalékosan felálló Diósgyőr egyáltalán nem tudott harmadosztályú ellenfele fölé nőni.

A szünet után az eső tovább szakadt, a Misleny pedig ugyan olyan elszánt volt, mint annak előtte. Sőt, valószínűleg az öltözőben Németh Zsolt elmondta azt, amit ilyenkor egy edző el szokott, nevezetesen, hogy érdemes távoli lövésekkel próbálkozni ebben a csúszós időben. Hogy valóban így volt-e, nem tudni, az azonban biztos, hogy Beke Péter a 48. minutumban  jó 18 méterről, ballal lőtt, Rados pedig hiába nyújtózkodott, csak a kapuból visszaguruló labdához tudott hozzáérni.

Megvolt az előny, ennek ellenére nem azt kellett látnunk, amit már oly sokszor az életben. Nem állt ugyanis vissza a "kiscsapat", nem akarta foggal körömmel védeni az 1-0-át, hanem játszotta tovább a saját, jól felépített játékát. Wittrédi a félidő derekán akár el is dönthette volna a meccset, de ziccerben túl sokáig cipelte a labdát, így utolérték a tizenhatosnál.

Ezúttal a hosszabbítás 4 perce sem tartogatott kellemetlen meglepetést, így teljes szívvel lehetett örülni és ünnepelni a lefújást követően. A Kozármisleny pedig megint megcsinálta! A Puskás után a DVTK-t is kipöckölte a kupából, és ott van a legjobb 16 között.HR-Rent Kozármisleny–Diósgyőr 1-0 (0-0)

Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló. Kozármisleny, 200 néző. V.: Molnár A. (Kepe, Kulmann). Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Kovács T., Nagy E. – Beke (Kirchner, 71.), Wittrédi, Nagy K. (Tóth A., 92.) – Gránicz (Lauer, 88.). Vezetőedző: Németh Zsolt. Diósgyőr: Rados – Okuka, Kovács G., Lipták, Tamás – Barczi, Egerszegi, Koman (Grumics, 46.), Eperjesi (Takács, 63.) – Bacsa, Kitl (Németh, 83.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gól: Beke (48.).

Paksi blama

A másik komoly meglepetés a Magyar Kupa 3. fordulójában a Paks tiszaújvárosi veresége és kiesése volt, a többi pályán a papírforma érvényesült. A Ferencváros egy tízest gurított Nagyecseden, Busai Attila négy találattal vette ki a részét a gálából.

Eredmények: Dunaharaszti–ZTE 0-1, Balmazújváros–Sopron 2-3, Nagyecsed–FTC 0-10, Géderlak–DVSC 0-3, Dorog–Csákvár 1-3, Velence–Újpest 1-2, Kisvárda–Békéscsaba 1-2, Mezőhegyes–MTK 0-6, Tiszaújváros–Paks 4-3, Andráshida–Videoton 0-2, Somos–Haladás 1-3.

Ezek is érdekelhetik