Sport

2015.11.19. 18:18

Wittrédi Dávid szerint nem teljesített erőn felül a Misleny

A Honvéd elleni kupavisszavágó hőse, a gólt szerző és gólpasszt adó Wittrédi Dávid szerint nyugodtan várhatják a negyeddöntő sorsolását, de a Nyíregyházát azért elkerülné a nyolc között.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Amikor nyáron az NB III.-as Kozármislenyhez igazolt Wittrédi Dávid, sokan felszisszentek, nagy visszalépés lesz ez neki. Ehhez képest jelenlegi csapatáról beszélnek szerte az országban, hiszen a Magyar Kupában már a legjobb nyolc között van a Misleny. Ráadásul nem is szerencsével jutott oda, hiszen a Puskás Akadémiát, a Diósgyőrt és a Honvédot, azaz három NB I.-es csapatot ejtett ki eddig.

– Az a tikunk, hogy nem gondolkozunk túlzottan előre – mondta Wittrédi az eddigi sikerekről. – A Honvéd ellen is úgy készültünk, hogy itt egy meccs, amit meg kell nyerni. Nem akartunk beállni, és a 0-0-ra játszani. Az az igazság, hogy a Puskás, a DVTK és most a Honvéd ellen sem lehetett észrevenni, hogy az ellenfeleink két osztállyal feljebb játszanak nálunk. A négy meccsen nekünk volt vagy 10-15 helyzetünk, míg a három említett csapatnak összes 3-4, kétszer még gólt sem kaptunk.
Persze felmerül a kérdés, meddig lehet erőn felül teljesíteni?

– Nem hiszem, hogy erőn felül teljesítünk – jelentette ki a futballista. – Az igazat megvallva, ha végignézem az eddigi kupameccseket, semmi extrát nem csináltunk. Ez a teljesítmény benne van a csapatban, és ki is tudtuk vinni  a pályára.

És tavasszal, még legalább kétszer ki is vihetik Wittrédiék, hiszen akkor folytatódik majd a Magyar Kupa a negyeddöntőkkel. Ma sorsolnak, mi pedig kíváncsiak voltunk, van-e álom ellenfél?

– Mi olyan nyugodtan várhatjuk a sorsolást, mint senki eddig – mondta mosolyogva a mislenyi játékos. – A magam részéről a Nyíregyházát elkerülném amúgy, de egyébként is van egy olyan megérzésem, hogy ismét élvonalbeli ellenfelet kapunk majd.

Az NB I.-ben sem esnének ki?

Vicces, és egyben elgondolkodtató: a Kozármisleny eddig négy meccset nyert a kupában NB I.-es csapatok ellen – a Puskás és a Diósgyőr ellen egy mérkőzésen jutott tovább, a Honvédot kétszer is legyőzte –, azaz bajnoki matekot alkalmazva, 12 pontot szerzett. Nos, ezzel a teljesítménnyel az OTP Bank Ligában nem lenne kieső helyen Németh Zsolt csapata!

– Valóban vicces kicsit ez a gondolat, már az öltözőben is elpoénkodtunk ezzel – mondta Wittrédi Dávid. – Ugyanakkor, amennyire vicces, pont annyira nem is az. Persze ez nem bajnokság, de elnézve az eddigi kupaeredményeinket, talán értik már, miért mondtam, hogy nem olyan nagyon meglepő a jó szereplésünk. Senkitől sem ijedünk meg, és szinte mindig képesek vagyunk a saját focinkat játszani. Nem nagy ördöngösség ez.

A Csákvár ráijesztett a Fradira

Kialakult a Magyar Kupa legjobb nyolc csapatának mezőnye, és nem kis meglepetésre három NB III.-as csapat is ott van a negyeddöntőben. A Kozármisleny mellett a Nyíregyháza és a Tiszaújváros is továbbjutott a 4. fordulóból.

A nyolcaddöntő visszavágóinak eredményei: MTK–Békéscsaba 0-1 (az első meccsen: 0-0; Továbbjutott: Békéscsaba, 1-0-ás összesítéssel), Sopron–Nyíregyháza 0-0 (0-4; t.: Nyíregyháza, 4-0-ás összesítéssel), Internationale CDFSE–Tiszaújváros 0-1 (0-3; t.: Tiszaújváros, kettős győzelemmel), DVSC–Szeged 3-0 (0-0; t.: DVSC, 3-0-ás összesítéssel), Csákvár–FTC 4-3 (1-4; t.: FTC, 7-5-ös összesítéssel), Ujpest–ZTE 1-1 (5-0; t.: Újpest, 6-1-es összesítéssel), Videoton–Haladás 1-1 (1-0; t.: Videoton, 2-1-es összesítéssel), HR-Rent Kozármisleny–Bp. Honvéd 2-1 (2-1; t.: HR-Rent Kozármisleny, kettős győzelemmel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!