Sport

2016.03.18. 12:41

Kezdődik a szezon a ralisoknál

Eljött az idő a szezonkezdéshez a ralisok számára: a hétvégén Orfűn rajtol a versenyévad a ralisprint-bajnokság idei első futamával (A123 Teszt Rallye Sprint az RRC-kupáért).

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk, a színvonalra, a látványra biztosan nem lesz panasz, hiszen a téli szünet után már mindenkinek viszket a tenyere, mindenki szeretné magát és autóját kipróbálni, így várhatóan elég sokan állnak majd rajthoz.

– A nevezések alapján nyugodtan kijelenthető, hogy szép kis tűzijáték várható Orfűn! – fogalmazott Markó Tibor, a rendező Marco Racing Team vezetője. – A hazai kemény mag most is itt lesz a több régióban a bajnokokat is ijesztgető, olykor elverő élmezőnnyel, emellett örömteli hír, hogy távolabbról is érkeznek vállalkozó szellemű párosok. Nagy szeretettel várjuk őket!

Markó Tibor hozzátette, a licencesek között indul Orfűn az aktuális Európa-bajnok, Botka Dávid, valamint jó néhány magyar bajnok riválisa – vagyis nagy küzdelem várható vasárnap. Szintén egyedülálló, hogy a megszokott és közönségkedvenc sprintes típusok sorát néhány R5-ös és WRC, valamint S2000-es egészíti ki.

A verseny programja a következő: pénteken oktatás + vizsga (MNASZ licenceseknek), szombaton gépkönyvezés, Hankook támogatott teszt, 11.30-tól átvételek Orfűn, este rajtszámosztás, majd vasárnap reggeltől estig verseny – remélhetőleg kiváló hangulatban. Akárcsak az elmúlt három évben, idén is lesz Rally-live eredményközlés és versenyzői hangulatjelentés a STOP állomásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!