Sport

2016.03.19. 11:37

Szekszárdról látogat haza a PEAC egykori edzője

Zseljko Djokics számára különleges lesz a szombati pécsi mérkőzés – ha egyáltalán el tud jönni.

K. Mayer András (DN)

Pikáns meccs lesz ez Zseljko Djokics számára, nem vitás. A fiatal tréner tavaly nyáron búcsúzott el a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatától, majd idén februárban átvette az Atomerőmű KSC Szekszárd irányítását – szombat délután (18.00) pedig a két együttes egymással találkozik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

– Most újra lesz lehetőségem arra, hogy visszatérjek a csarnokba – mondta a szekszárdiak vezetőedzője. – Abból a szempontból biztos furcsa lesz, hogy szinte nem is munkának tartottam azt, hogy a pécsi csapatnál dolgozom, hanem a családomnak tekintettem, a Lauberben volt a második otthonom. A magyar–szlovák válogatott meccsen ott voltam, s amikor láttam a pályán Krisztát, Allie-t, a lelátón a sok szurkolót, libabőrös lettem.

Djokics számára tehát különlegesnek ígérkezik ez az összecsapás – ha egyáltalán ott lesz a helyszínen. Péntek délelőtti beszélgetésünk során ugyanis otthonában az ágyat nyomta, betegséggel bajlódik, de ahogy elmondta, nagyon harcol azért, hogy rendben legyen, és ott lehessen a pálya mellett. Szüksége lenne rá a csapatának, az biztos, a Szekszárd ugyanis hosszú története során még sohasem győzött Pécsett.
– Valami gát van már a lányokban belül emiatt, ezen a legnehezebb változtatnom – árulta el Djokics, hozzátéve, a mérkőzés egyértelmű favoritjának a pécsieket tartja.
A másik oldalon persze abban bíznak, hogy a gát marad a helyén, a PEAC-Pécs pedig győz.
– Az utóbbi időszakban az volt a legfőbb feladatunk, hogy visszahozzuk azokat az érzéseket, amelyek a korábbi bajnoki sikerek idején jellemeztek minket, s amelyek a Sopron elleni szégyenteljes Magyar Kupa-negyeddöntőben elvesztek – fogalmazott Roberto Hernández, a pécsi csapat vezetőedzője. – Nehéz, kemény mérkőzésre számítok a Szekszárddal szemben, ott is csak nehezen, hat ponttal nyertünk december elején.

Az állás: 11-1
A két csapat a PEAC-Pécs megalakulása óta tizenkét bajnokit vívott egymással. A statisztika elsöprő pécsi fölényt mutat, a tucatnyi meccsből tizenegyet nyert meg a baranyai együttes, s csak egyet a szekszárdi. Azt az egy vereséget a tavalyi bajnoki negyeddöntőben szenvedte el az akkor még Zseljko Djokics irányította PEAC: idegenben 68-67-re kapott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!