Sport

2016.08.16. 16:43

Újra pattog a labda

A PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata tegnap tartotta meg első edzését, elkezdődött tehát a felkészülési időszak. Laczka Miklós vezetőedző bizakodóan várja a közös munkát.

Szakács Miklós

A tűző nap nem lehetett zavaró a hűs teremben a PINKK játékosainak számára, igaz, az NB I.-es együttes tegnapi első edzése nem a kőkemény izzadásról szólt. Laczka Miklós, a gárda vezetőedzője tartott egy rövid eligazítást, aztán könnyed labdás mozgást vezényelt le Sarokéknak. Ha nem is kell bemagolnia a szakembernek sok-sok nevet, azért akadtak új arcok a keretben.

Egyelőre a légiósok nélkül folyik a munka – ők majd augusztus legvégén érkeznek meg –, így most Ruják Nóra, Gémes-Sarok Nikolett, Sánta Petra, Kovalcsik Emese, Mojzes Gina, Domokos Kinga Réka, Bozóki Bettina, Szabó Dóra, Czinder Adrienn, Séra Nikolett, Benke Sára és Martonosi Zita várta az utasításokat.

– Hosszú volt a nyári szünet, ennek ellenére azt kell mondanom, hogy jó állapotban érkeztek meg a lányok az első edzésre – újságolta Laczka Miklós. – Kemény meló következik most, lesznek napok, amikor három edzéssel, hiszen fel kell építeni a fizikai állóképességet, amire nagy szükség lesz.

Már csak azért is, mert Laczka sok futásra épülő játékot szeretne megvalósítani tanítványaival. A kérdés, hogy ők vajon vevők-e erre?

– Az eddigi tapasztalatok és beszélgetések alapján azok – mondta a szakember. – A következő napokban egyénileg is el fogok beszélgetni a játékosokkal, mindenkivel megbeszélem a feladatokat, elvárásokat. Ami pedig az elképzelt stílust illeti, persze ahogy erről beszélek, nagyon jól hangzik, de úgyis csak akkor derül ki, hogy működik-e, ha kipróbáljuk.

Az „éles” tesztre azért még várni kell, egyelőre ugyanis nem tervez edzőmeccset Laczka Miklós. Szeptember elején a csapat valószínűleg újra részt vesz majd a trutnovi nemzetközi tornán, minden bizonnyal az lesz az első alkalom, hogy a pályán is kiderüljön, mire lehet képes az idei PINKK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!