Sport

2008.03.07. 10:35

A PMFC nem fogadja el a fegyelmi bizottság döntését

A PMFC minden követ megmozgat azért, hogy ne legyen zárt kapus mérkőzés a szombati, Komlói Bányász elleni bajnoki. Ma minden eldől.

K. Mayer András

Sokak szombatra tervezett szórakozását rontja el, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága határozata értelmében a PMFC első tavaszi hazai bajnokiját zárt kapuk mögött köteles megrendezni. Mint azt lapunk tegnapi számában már megírtuk, a büntetést azért kapta a pécsi klub, mert a Soroksár elleni idegenbeli mérkőzésen a vendégdrukkerektől két sörösdoboz repült a pályára. Amit egyébként akár a szél is berepíthetett, hiszen ha a kutyaólat kutyástól felemelte a vihar, akkor ez is megtörténhetett.

Az nem valószínű, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága ezen indok hallatán megváltoztatná álláspontját, ám a pécsi klub vezetői nem tettek le arról, hogy – nyilván más indokokkal – meggyőzzék a testületet, változtassa meg határozatát. Rabi Csaba ügyvezető igazgató elmondta, kérték, hogy hallgassák meg az egyesület véleményét is, erre ma reggel kerül sor. A klub vezetősége szerint ugyanis Soroksáron nem történt semmi, amiért az egyesületet meg kellene büntetni, ezért nem tudják elfogadni a fegyelmi bizottság határozatát.

Az idegenbeli mérkőzéseken a vendégdrukkerek viselkedése több kérdést is felvethet, köztük például azt, ilyen esetekben nem a hazai rendezői gárda dolga-e a rendzavarás megakadályozása. Illetve: kell-e egyáltalán egy klubnak azért felelnie, amit szurkolói kétszáz kilométerrel arrébb elkövetnek.

– Ha a szurkolói rendbontás esetén azonosítható, hogy a vendégdrukkerek csinálták a balhét, akkor igenis a vendégcsapat klubját büntetjük meg – válaszolt dr. Retteghy István, a fegyelmi bizottság elnöke. – A PMFC-nek hasonló okból kifolyólag már volt egy felfüggesztett büntetése, most ezt kell végrehajtani.

Kérdésünkre, hogy a péntek reggeli rendkívüli fegyelmi tárgyaláson változhat-e a bizottság álláspontja, a testület elnöke a következőket válaszolta: „A PMFC bizonyítani kívánja, hogy azon a meccsen nem történt semmi. Természetesen bármi előfordulhat, holnap dől el minden.”
Vagyis még nem záródtak be véglegesen a stadion kapui – lehet reménykedni.

A komlói drukkerek régóta erre a meccsre készültek

A komlói szurkolók rettenetesen sajnálják, hogy nem láthatják a megyei riválisok rangadóját. Nagyon készültek erre a meccsre, százötvenen biztosan elkísérték volna csapatukat.

– Már három új drapériát csináltam erre a mérkőzésre – mondta az egyik komlói törzsszurkoló, Horvát Ilona (Ila). – Az őszi, 2-1-es győzelmünkkel véget érő bajnoki óta erre készültünk, nagyon sajnáljuk, hogy pont ez a meccs lesz zárt kapus. Én még most is azon gondolkodom, hogyan juthatnék be... talán egy Press-kártyával sikerülne. Azért egy kis örömet csak találtunk magunknak ezzel a döntéssel kapcsolatban: így legalább meg tudjuk nézni a komlói kézilabdázók hazai meccsét a PLER ellen, amire Pécsről biztosan nem tudtunk volna odaérni.

– Már három új drapériát csináltam erre a mérkőzésre – mondta az egyik komlói törzsszurkoló, Horvát Ilona (Ila). – Az őszi, 2-1-es győzelmünkkel véget érő bajnoki óta erre készültünk, nagyon sajnáljuk, hogy pont ez a meccs lesz zárt kapus. Én még most is azon gondolkodom, hogyan juthatnék be... talán egy Press-kártyával sikerülne. Azért egy kis örömet csak találtunk magunknak ezzel a döntéssel kapcsolatban: így legalább meg tudjuk nézni a komlói kézilabdázók hazai meccsét a PLER ellen, amire Pécsről biztosan nem tudtunk volna odaérni. -->

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!