Sport

2012.12.11. 17:37

Még a kézilabda-szurkolók is gratuláltak Komlón a PINKK-nek

A bajnokot legyőzni mindig dicsőség. Ez most a PINKK-Pécsi 424 (Bácsbasket Kft.) csapatának sikerült, amely a női kosárlabda NB I.-ben a címvédő Győr ellen nyert, bravúros teljesítménnyel.

Horváth L.

Fűzy Ákos megsejtette. A HAT-­AGRO UNI Győr vezetőedzője telt házra, forró hangulatra számított Komlón, és arra, hogy ez sokat dob majd Iványi Dalmáék teljesítményén. A házigazdák részéről szívós, agresszív védőjátékra gondolt, és ha a vereséget nem kalkulálta is be előzetesen, nagyon nehéz csatát helyezett kilátásba.

Igaza lett. Olyannyira nehéz volt, hogy nem is tudták megnyerni.
– Az első félidőben hiányzott nálunk a gyilkos ösztön, vagyis az, hogy a már megrogyott ellenfelet „kiüssük”. Ha még jobban elhúzunk, feladták volna – jegyezte meg Fűzy Ákos, aki Iványi Dalmát dicsérte.

– Bámulatos, hogy pályafutásának ebben a szakaszában még ilyen markáns a jelenléte a pályán, és hogy ennyire tud hatni csapattársaira. Bár mi vagyunk a bajnokcsapat, mégis ő az igazi bajnok.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Még a kézilabda-szurkolók is gratuláltak Komlón
[/caption]

Fűzy megfogalmazása szerint két nagy játékosegyéniség volt a pályán, Iványi és az amerikai Annie Hurst, mindkettő kimagaslót nyújtott, kettejük közül azonban ezúttal a magyar kosaras ikon teljesítménye maradt igazán emlékezetes.
Iványi Dalmának jólesett, hogy a lefújás után olyan komlói szurkolók is gratuláltak nekik, akik eddig a helyi kézilabdát szerették, de ahogy ígérték, innen kezdve női kosárlabdameccsekre is kijárnak majd.

– Végig a meccsben voltunk, egészen a lefújásig volt tartásunk, még akkor is, amikor elhúzott a Győr. Jókor hoztunk jó döntéseket, hittünk abban, hogy fordíthatunk. Még úgy is volt önbizalmunk, hogy az egyetlen igazi centerünk, a sérült Brumermane nélkül léptünk pályára. Ami pedig engem illett, a dobóteljesítményem a végére feljavult. A szituáció hozta így, a tiszta helyzetekben pedig szerencsére beestek a tripláim. Kitűnő hangulatú mérkőzés volt, ilyen biztatás mellett nem lankadhattunk egy pillanatra sem.

A PINKK-Pécsi 424 (Bácsbasket Kft.) 11 pontos hátrányt ledolgozva győzött, a sikerére pedig sokan felkapták a fejüket. A csapat kitűnő teljesítményére még tegnap délelőtt is kereste a jelzőket Roberto Hernandez. A spanyol vezetőedző csodálatosnak, fantasztikusnak nevezte a produkciójukat.
– Amióta Magyarországon edzősködöm, talán ez volt a legjobb mérkőzésem és persze a legértékesebb sikerünk. Pedig egész héten gondokkal küszködtünk, Brumermane és Sarok nem is tudott játszani. Nagy győzelem ez, büszke vagyok a játékosaimra.

Beteg gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyra

„Csaljunk mosolyt a beteg gyermekek arcára!” – ez volt a mottója annak a jótékonysági akciónak, amelynek keretében a Hatodik Játékos Alapítvány tagjai gyűjtést szerveztek a Szemem Fénye Alapítvány javára. Előre meghirdetetten újszerű, megkímélt állapotú gyermekjátékokat, könyveket, plüssfigurákat gyűjtöttek a vasárnap esti komlói női kosárlabda-mérkőzésen.

Két nagy doboznyi ajándék gyűlt össze a példamutató pécsi szurkolói összefogás nyomán, az adományokat még ezen a héten azok a gyermekek kapják meg, akik kórházban töltik az ünnepeket – tudtuk meg a Hatodik Játékos Alapítványtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!