Vélem-én

2012.04.04. 09:51

Aki fizet, az diktál - a fociban is

- Na ebből aztán elég volt, erre nem vagyok kíváncsi, de azt hiszem más se - mondhatta Matyi Dezső, miközben az egészen reménytelen Pápa-Pécs meccset nézte, ha persze ott volt. Szíve joga.

Máté Balázs jegyzete (Dunántúli Napló)

– Na, ebből aztán elég volt, erre nem vagyok kíváncsi, de azt hiszem más se – mondhatta Matyi Dezső klubtulaj, miközben az egészen reménytelen Pápa–Pécs meccset nézte, ha persze ott volt. De mondhatta volna ugyanezt a Fradi vagy a Videoton elleni derbik után is.

Hogy a csapat még mindig, így is a hatodik helyen áll, az úgy látszik mellékes szempont lehetett, Mészáros Ferencnek mennie kellett.

Én megértem Matyi Dezsőt. Tulajdonképpen a hobbijára, a focira szórja a vagyonát, úgyhogy cserébe elvárhat néhány dolgot: például azt is, hogy a csapata ne csak a helyezését tekintve legyen eredményes, hanem játékban is mutasson valamit, méghozzá olyasmit, ami neki is tetszik. És amit mostanában látott, az nem tetszhetett. Miképpen az sem, amit korábban Kiss László, Várhidi vagy Márton Gábor trénerkedése alatt tapasztalhatott, hiszen mások mellett őket is elzavarta.

Matyi Dezső ráadásul nincs is egyedül, Diósgyőrben szintén elküldte a tulajdonos az edzőt úgy, hogy a gárda az ötödik helyen áll, csak éppen „nem látták a fejlődés jeleit.”

Kérdés persze, hogy vajon tényleg mindig az edzők-e a hibásak? Vajon Pécsett Mink Olivérnek nem lesznek rossz meccsei? Vajon ha idehoznák Guardiolát, megtáltosodna a csapat és mindig nyerne? Aligha.

Ettől függetlenül Matyi Dezső valóban azt csinálhat, amit csak akar. Mert aki fizet, az diktál.

S nekünk, nézőknek még mindig így a jobb: ha ugyanis egyszer tényleg elege lenne az egészből, s venné a kalapját, a csapat ugyan talán nem szűnne meg, de a NB I-ben aligha vitézkedhetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!