Kutyába se veszik a kertvárosiakat

Vizvári Soma

Nemrég aggódva kellett nyugtatgatniuk az ebeket a kertvárosi kutyásoknak a szilveszteri durrogtatások miatt, de nem ez az egyetlen gondjuk mostanában. A városvezetés ugyanis csak nem minősíti közparkká a kutyafuttatókat, a helyiek pedig attól félnek, hogy emiatt a területet továbbra is veszélyezteti a beépítés. 

 

Hogy a félelmük indokolt-e? Hát, valószínűleg olyan nagyon senki nem lepődne meg, ha egy ismerős cég előállna valami „a helyiek, és minden pécsi számára egyaránt előnyös” ingatlanfejlesztési ötlettel, amire a város úgy reagálna, hogy „egy ilyen jó ajánlatnak nem lehet ellenállni”, majd a terület magánkézbe kerülne. 

 

Aztán odaágaskodna valami épületmonstrum. Biztos nagyon sok embernek jó lenne ez a megoldás... 
De persze nem kell aggódni, hiszen még ötletbörze is volt a nyáron a két kertvárosi kutyafuttató fejlesztéseivel kapcsolatban! Hogy mi a véleménye a különböző écákról a helyieknek, azt az MSZP-hez köthető, és ennek megfelelően még a civilnél is civilebb Pécs Jövője Egyesület szondázta meg. Kell több bizonyíték arra, hogy a kutyafuttatók biztonságban vannak? 

Az mindig jó, ha az érintettek elmondhatják a véleményüket

Nekem személy szerint még maradtak kétségeim, persze mindig jó, ha az érintettek elmondhatják a véleményüket. Esetünkben ötvenen ki is töltötték a kérdőívet. Igaz, előtte már háromszázan aláírták, hogy ne lehessen beépíteni a málomi kutyafuttatót. Arra viszont semmi válasz.