Arrogancia és kétségbeesés: kéz a kézben

Bóka Máté Ciprián

Amikor a hatalmi arrogancia találkozik a kétségbeeséssel, akkor jönnek létre olyan szituációk, amik a mostani pécsi baloldal plakátcunamiját is okozzák. Péterffy Attila polgármester és csapata – akik mögött egy jól jól körülhatárolható, luxusban élő pénzügyi csoport és ügyvédi kör áll – nagyon is tisztában lehet azzal, hogy milyen következményei lehetnek annak, hogy hogyha elvesztik a választást.  

Egy váltás esetén nyilvánvalóan nem kell Péterffyék ellen leszámolást indítani – ahogy ők tették –, elegendő csupán annyi, hogy átnézik az adott városi cég, és az önkormányzat működését és helyre tesznek pénzügyileg bizonyos ügyeket. Jelenleg már hat ügyben nyomoznak a pécsi városháza körül, amik között van több százmilliós értékben elkövetett bűncselekmények gyanúja, hivatali visszaélések gyanúja is. Ezek olyanok, amiket akár egy hétköznapi ember is láthat, észrevehet, tapasztalhat akkor, ha egy kicsit megkapargatja a városháza viselt dolgait. 

Ezeknél is sokkal körmönfontabbak lehetnek azok az ügyek, amik még előfordulhatnak Pécsen, és amik talán azért sem juthattak el a hatóságokhoz, mert a baloldaliak siettek meggátolni a kritikusok ellenőrzési lehetőségét. 

A néhány hét múlva esedékes választáson lehet a rendre, az átláthatóságra is szavazni és arra, hogy maradjon-e minden ugyanígy, hogy ez az átláthatatlan arrogáns társaság teljesen gyökeret verjen.