Miért került zsákutcába Pécs?

Bóka Máté Ciprián

Már nem sok ideje van a pécsieknek azon gondolkozni, hogy még öt évig szeretnék-e azt a fajta önkormányzatot látni Pécsen, amelyik egyrészt évekig nem csinált semmit, másrészt egy bizonyos kört hozott előnybe. A jelenlegi városvezetés „munkája" vagy inkább ténykedése ezer sebből vérzik. Miközben függetlenségről beszél Péterfy Attila, addig ő Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára kegyéért küzdött az elmúlt években, és ezt sikerült is megszereznie magának. 

A Demokratikus Koalíció rajta keresztül tud így Pécsen is olyan pozíciókat fogni, amellyel a Magyar Szocialista Párt pécsi pénzügyi embereit háttérbe szoríthatja és a saját üzleti klientúráját tolhatja előre. Gyakorlatilag a baloldali önkormányzat jelenleg egy kiszorítósdinak, egy üzleti játéknak a terepe, a helyszíne: nem pedig azt szolgája minden erővel, hogy Pécs végre elfoglalhassa méltó helyét a hazai nagyvárosok között. 

Amíg kormányzattal szembeni politikai cirkusz folyik csak azért, hogy az egymással játszadozhassanak a baloldaliak, addig erre nem is kerülhet sor.  Az elmúlt négy és fél év erről szólt és ha még öt évig ezt kell nézni, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy Pécs helyett a jóval kisebb Kaposvár vagy Szeged lesz a fiatalok célállomása. És most már ez nemcsak a jövőbeli lehetőség, hanem a realitás.  Pedig tudjuk, hogy az egyik jobboldali, míg a másik baloldali város, tehát Péterffy Attiláék politikai cirkusza valójában egy igazi zsákutca.