Miért titkolóznak a pécsi reptérnél?

Bóka Máté Ciprián

Egyrészt érthetetlen, másrészt a jelenlegi baloldali városvezetés részéről érthető hogy miért is titkolóznak. A pécsi repülőtér kormányzati támogatással kikerült abból a spirálból, amelyet még másfél évtizeddel ezelőtt a mostani városvezetőkhöz köthető szocialisták idéztek elő. Akkoriban úgy költöttek el milliárdokat a létesítményre, hogy nem volt piaci alapja annak, hogy a reptér legalább ne termeljen hatalmas veszteséget. Aztán az élet válaszolt: a charterjáratokat meglehetősen hamar leállították. Tehát a pécsiek egyszer már végigélték, hogy beindult, majd megszűnt a rendszeres légi közlekedés. 

Megkockáztatom, hogy Pécsen most is nagyon kevesen lehetnek azok, akik nem örülnek a járatindításnak. Ám, nyilvánvalóan arra is kíváncsiak, hogy az ő pénzükkel miként gazdálkodnak. A múltat ismerve fontos körülmény: mennyire kihasználtak a gépek és az esetleges veszteség milyen összegre rúghat? 

Nem túl bonyolult és nem is ördögtől való kérés ez a pécsiek részéről, csakhogy a Péterfy Attila vezette önkormányzat jóvoltából a reptérnél szolgáló menedzsment valamiért ezt titkolja. Ami érthetetlen. Persze érthető részükről akkor, ha véletlenül kiderülne, hogy Gyurcsány Ferenc pécsi csapata mindössze kampányfogásként tekintett a járatok indítására, hogy hatalmat megtartsa, nem pedig a pécsieket szolgálták ez ügyben is. Alighanem itt is rendet kellene tenni.