Döntés

2018.09.04. 16:19

Tizenhat évre ítélte a bíróság a kisszentmártoni késelőt

Emberölés kísérlete miatt jogerősen 16 év fegyházra ítélt a Pécsi Ítélőtábla kedden egy kisszentmártoni férfit, aki 2015-ben késsel támadt volt élettársára, a nő édesanyjára és hároméves kislányára.

bama.hu

 

 

 

Korábban az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék halmazati büntetésül mint visszaesőt 18 év fegyházra ítélte a most 47 éves férfit. Másodfokon a Pécsi Ítélőtábla a vádlott fegyházbüntetését jogerősen 16 évre enyhítette – írták.

A tényállás szerint a férfi 2015. szeptember 16-án, volt élettársa végleges elköltözésekor lefogta a házából kifelé tartó nőt és kést szorított a nyakához. Ekkor a nő anyja megpróbált segíteni lányának, ezért a férfi késsel többször megsebesítette őt a karján és a nyakán, végül hasba szúrta. Amikor a hároméves kislány sérült nagymamájához szaladt, a férfi őt is kétszer megvágta a nyakán. Ezután a háztól száz méterre lévő kukoricásba vonszolta volt élettársát és annak gyermekét, de hamarosan elengedte őket.

A férfi elmenekült és csaknem egy hónapig bujkált, végül a rendőrök 2015. október 14-én fogták el.

Az ítélőtábla tájékoztatása szerint a nagymama a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes, jobb oldali légmellel járó sérülést szenvedett, életét az orvosi beavatkozás mentette meg. A gyermekkorú sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!