Artvonal

2007.01.02. 10:21

Zenés, táncos Lépcsőház, színházzal és kiállításokkal

Pécs | Lépcső a mennyekbe, ez a Led Zeppelin együttes egyik legjobb szerzeménye, és ez lehetne a mottója annak az új kultúrhelynek is, amely a minap nyílt meg Pécsett.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A Lépcsőház Étterem Café a Rákóczi út és a Felsőmalom utca sarkán ugyanis  nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a hét minden napján megidézze az egyik múzsát.
A hétfő a színházé lesz, önálló estekkel, színművészekkel folytatott beszélgetésekkel. A kedd a stand-up comedy-é, arról a tipikusan amerikai módiról van szó, amikor egy ember kiáll a pódiumra, és elkezd vicceseket mondani (lásd még: Woody Allen, Eddy Murphy, vagy Will Smith).
Szerdán rendszeres filmvetítések mellett tárlatnyitók váltják havonta egymást, csütörtökön az első időkben női szólisták koncertjei hallhatók – az első eresztésben Palya Bea, Ruttkai Bori, Németh Jucus meghívását tervezik, péntek-szombaton alkalmi zenés, táncos bulik zajlanak majd, míg a vasárnap a legkülönbözőbb gyermekprogramoké lesz.

Februártól indul be itt az élet nagyüzemben, de máris megnyílt egy érdekes kiállítás Pinczehelyi Sándor festőművész beköszöntőjével. A Munkácsy-díjas mester egyik tanítványa, András Fruzsina önarcképeket hozott ide, éppen egytucatnyit – a festmények az alkotó egyhetes hallgatási fogadalma idején születtek.
Emellett egy másik végzős PTE Művészeti karos hallgató Fejes István szobrai láthatók „Struktúrák” megjelöléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!