fel is újítják

2020.01.10. 12:26

Eladják a pécsi Palatinus Hotelt

A Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik. Vételárat nem árulták el.

Fotó:

A Danubius Zrt. elfogadta a pécsi vevők által benyújtott vételi ajánlatot a Palatinus Hotel megvásárlására.

A Pécs szívében álló, több mint 100 éves, szecessziós stílusban épült Palatinus Hotel komoly rekonstrukciót igényel.

- A vezetőségünk látva, hogy a vevők szándéka középtávon az épület felújítása és hosszútávú üzemeltetése, úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonosok lehetővé tudják tenni, hogy a Palatinus Hotel ismét méltó fényében tündökölhessen és fogadhassa a Pécs városába érkező turistákat. Nagyon fontos volt számunkra, hogy az új tulajdonos tovább működteti a szállodát, és a hotel jelenlegi teljes személyzetét folyamatos munkaviszonnyal tovább foglalkoztatja. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a Palatinus Hotel minden munkatársának, akivel az elmúlt években együtt dolgozhattunk ebben a Pécs szívében álló csodálatos szállodában – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Czéh-Tóth Márk, a vevő társaságok képviselője fentiekhez hozzátette, hogy a befektetési döntés meghozatala során fontos szempont volt egy meglévő helyi érték megóvásának és megújításának lehetősége. „Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Palatinus nemcsak Pécs, hanem a régió egyik legnagyobb múltú és presztízsű szállodája, a megyeszékhely történelmi belvárosának ikonikus épülete. A szálloda folyamatos fejlesztésével és tervezett felújításával új tereket szeretnénk megnyitni a helyi kulturális és turisztikai élet számára, hozzájárulva ezáltal a város és a régió turizmusának fejlődéséhez is. Hisszük, hogy Pécs és térsége – ideértve különösen a Mohács-Villány-Siklós-Harkány-Orfű tengely kincseit – még sok lehetőséget rejt magában mind a belföldi, mind az idelátogató külföldi vendégek számára.”

A szálloda üzemeltetését szerződés szerint az új tulajdonos 2020. április 29-én veszi át.

A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Palatinus Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit a tőle megszokott magas színvonalú szolgáltatásaival és vendégszeretetével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!