Postabontás

2019.06.06. 15:21

Újra kellene indítani a szódapatron gyártását

Nem volt jó ötlet januártól megszüntetni Répcelakon a szénsavpatron gyártását, írta olvasónk.

bama.hu

A DN múlt csütörtöki számában megjelent „Amondó” aláírással „A fröccs szennyezi a környezetet” című olvasói levél.

Teljes mértékben egyetértek a cikk írójával abban, hogy nem volt jó ötlet januártól megszüntetni Répcelakon a szénsavpatron gyártását.

Az volt az indok, hogy elavult a gépsor, és nem kifizetődő a gyártása. Ez több kérdést felvet: amikor a kormány rengeteg vállalkozást segít anyagilag, akkor egy ilyen fontos üzemnek a korszerűsítésébe vajon miért nem száll be? Amikor ez a gyár nemcsak hazánkat, de a környező országokat is ellátta ezzel a fontos termékkel, akkor miért nem segítette az üzemet?

Most, amikor köztársasági elnökünk is sokszor felhívja a figyelmet a környezeti katasztrófákra, és arra, milyen veszélyeket rejt, hogy műanyagokkal árasztjuk el a Földet, vajon logikus volt a csererendszerű patronok gyártásának megszüntetése?

Köztudott, hogy világviszonylatban is a tengerek és óceánok mélyén tonnaszám megtalálhatók a műanyag, fel nem bomló szemetek.

Akkor nem inkább csökkenteni kellene eme termékek gyártását, mintsem növelni?

Az már a kisebbik gond, hogy idősebb emberek, akik nem rendelkeznek gépjárművel, milyen nehézség árán tudják csak hazacipelni, főleg nyáron a 6–8 darabos zsugort.

Jó lenne megfontolni az illetékesek döntését, és visszaállítani a gyár működését! Sokaknak okoznának örömet, és környezetszennyezés szempontjából sem lenne mindegy.

K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!