Vízilabda

2021.07.07. 13:03

Belecsaptak a pécsi pólósok is a lecsóba

Kipihenve, újult erővel kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es férfi vízilabdacsapata. Most nyolc hét kemény munka vár a pécsi fiúkra, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy szeptembertől ismét kiszolgálják szurkolóikat.

Szabó Dániel

20200905 Pécs PVSK( PVSK-Mecsek Füszért) - DVSE (Debreceni VSE) OB I. férfi vízilabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Török Viktor a PVSK Vízilabda szakosztályának edzője

Fotó: Laufer László

A konditeremben kezdték a hetet a pécsi pólósok, de tegnap már az úszónadrágok sem maradtak szárazon.

– A nyári szünetre is kaptak feladatot a fiúk, heti háromszor kellett meglátogatniuk a konditermet, illetve ugyanennyiszer az uszodát, hogy a hat hét után ne úgy jöjjenek vissza, hogy csak a zuhany alatt láttak vizet – mondta Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője. – Tegnap már belecsapatunk a lecsóba, de a héten annyira még nem feszülünk meg. Összesen nyolc hét felkészülés vár ránk, s ebben benne lesz egy edzőtábor is.

Az előző kiírást a tizedik helyen zárta (tizenhat csapat között) a PVSK, ami nagyszerű eredménynek számít a bajnokság erőviszonyait és a csapat lehetőségeit tekintve.

– A játékosállomány sok mindent meghatároz, a taktikát is a képességekhez kell igazítani – mondta a tréner. – Nyilván nem titok, hogy nem tudjuk leigazolni a világ legjobbjait, de a fiatalos lelkesedéssel és a taktikai fegyelemmel sok mindent lehet kompenzálni. Nagy reményekkel várom a szezont! Szeretnék előrébb lépni a fiúkkal, de nem feltétlenül helyezésben, hanem játékban és stabilitásban.

Az OB I. egyik legfiatalabb kerete Pécsett van, s mint megtudtuk, a mostani gárda még az előző szezon csapatánál is ifjabb lesz. Új játékosokat is szerződtetett a klub, de velük kapcsolatos hivatalos bejelentés, csak a hét második felében várható.

– Szinte már teljes a csapat, legkésőbb a hétvégén kihirdetjük a keretet – ígérte a vezetőedző, majd a fiatalokról is ejtett néhány szót. – Kókai Szilárd centerposzton már bizonyított, de nagy segítség lesz számára, hogy kap maga mellé egy kollégát. Reisz Patrikra továbbra is fontos szerep fog hárulni, Gaszt Rolandnak pedig Csaba Mártont kellene pótolnia. Neki előtte lesz egy világversenye az U17-es válogatottal, csak később csatlakozik hozzánk.

Az előzetes versenykiírás szerint szeptember 8-án rajtol el a bajnokság. Török Viktor ehhez hozzátette, reméli, ezúttal a koronavírus nem rúgja fel a terveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!