Birkózás

2019.12.12. 15:38

Kitűnő házigazdának bizonyult a PTE-PEAC

A baranyai megyeszékhelyen volt az évzáró birkózóverseny, az országos szabadfogású csapatbajnoki döntő a diák és serdülő korcsoportban, a megmérettetést a PTE szervezésében rendezték meg az Ifjúság úti kézilabdacsarnokban.

H. L.

A diákoknál 15 sport­egyesület indult, itt a címvédő, a fővárosi ESMTK Budapest győzött, a házigazda pécsi egyetemista szakosztály a 12. helyen végzett. Úgy, hogy az előcsatározások során a későbbi győztestől kapott ki.

A serdülőknél a 13. hely jutott a PTE-PEAC fiataljainak, ebben a 15 klubból álló mezőnyben a Vasas diadalmaskodott, a legutóbbi nyertes ESMTK idő előtt kiesett.

A fiatalabb fiúknál (9–11 évesek) 11, az idősebb gyermekeknél (13–15 esztendősek) pedig 10 súlycsoportban zajlottak a küzdelmek.

– Örömteli, hogy kifogástalanul sikerült megrendeznünk a finálét, a kétnapos verseny a legmagasabb értékelést kapta a Magyar Birkózó Szövetség illetékeseitől – nyilatkozta Nagy Norbert, az egyetemisták szakosztály-vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!